Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 14:02, 05 maj 2021

Męczy mnie wahliwość nastrojów haha, nie powinnam narzekać, ludzie mają o wiele gorzej... niemniej ciągle coś i bardzo łatwo mnie ostatnio nawet małe rzeczy wytrącają z równowagi.
Czasem myślę że jak jest do bani to człowiek się jakoś w tej beznaczei urządza haha a jak jest dobrze to potem trudno utrzymać to dobrze i strach że to dobrze się straci jeśli to co piszę ma sens

Monotonia też jest zabójcza, nuda wywysa siły, no i żadnej odskoczni. Wyjechać się nie bardzo da, gdzieś, plus pies, kury, chory kurczak i nauka zdalna młodej która niby ma przejść w nauczanie hybrydowe i potem miesiąc szkoły normalnie... a jak będzie?

No i dzieci nie szczepią, znaczy mam gdzieś jechać bez młodej? Jak ogarnię żeby ktoś na gospodarstwo zerknął od czasu do czasu?
KasiaBawaria 14:42, 05 maj 2021

Najlepiej znalezc kogos tak samo zwariowanego na punkcie ogrodu.Ja mam niestety same takie osoby z dziecmi albo nauczyciele i oni wyjezdzaja w tym samym czasie co my. Wiec kiepsko jest z wyjazdami i opieka nad ogrodem. Czasem uda sie, ze wyjezdzamy kilka dni wczesniej czy pozniej i wtedy ja albo oni podlewamy jeszcze przed wyjazdem jak trzeba.Ty to jeszcze kury masz, to juz ciezej, bo to trzeba codziennie zajrzec.Ah jakbym byla blizej....
popcorn 14:51, 05 maj 2021

Ogród przeżyje, donic nie mam, nie ma czego podlewać, zwłaszcza jak ostatnio nie przesadzałam niczego czy nie sadziłam czegoś nowego. W sumie to wolalabym żeby nikt mi na rabaty nie wchodził i nie próbował niczego podlewać, bo raczej zepsuje (podepcze/połamie/spowoduje grzyba podlewając za bardzo) niż pomoże, ogród sobie poradzi.

Na kury obiecał zerkać sąsiad, w zamian za jajka i pół litra, więc to byłoby ogarnięte.
Z psem gorzej bo pies sąsiada nie lubi

Niech tylko świat wróci do normalności, bardzo proszę

pozdrawiam, Kasia!!!
KasiaBawaria 14:53, 05 maj 2021

A psa zabrac nie mozna? Jakies rozwiazanie na pewno znajdziesz.Pozdrawiam.
popcorn 15:03, 05 maj 2021

Psa oddam exowi razem z młodą, w końcu pies młodej buahahaha

No pewnie. Byle do wakacji!
popcorn 15:08, 05 maj 2021

Przed chwilą jeszcze rosły

hankaandrus_44 15:24, 05 maj 2021

Narobiłaś smaka, a moje jeszcze śpią.
popcorn 15:36, 05 maj 2021

Dwa cieplejsze dni i wychodzą, powoli. Pozdrawiam serdecznie Haniu!
kami 16:15, 05 maj 2021

Na która szczepionkę zdecydowałaś sie?
Ja się tak czaje, chęci nie mam i szczepienie odwlekam
popcorn 18:06, 05 maj 2021

Astra Zeneca. Wszystko mi jedno. Wkurzyłam się jednak, bo właśnie się zmieniły przepisy i kolejną dawka za 11 tygodni. W ubiegłym tygodniu było to sześć. Więc wszyscy którzy się szczepili wcześniej będą mieli temat z głowy przed wakacjami. heh

Pozdrawiam!