Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 07:41, 06 maj 2021

Czuję się chora. Robię minimum i usiłuję przetrwać haha

Słabość, ból głowy, hmmmmm

Heh

Roślinki od florini wczoraj przyszły. Ładnie spakowane i opisane, ale miniaturki niestety. Na żywo człowiek wybiera najładniejsze doniczki, a te pozostałe są na sprzedaż internetową

Miłego dnia!
edi75 08:02, 06 maj 2021

popcorn napisał(a)
Łucja, haha

Moja Młoda zawsze miała paszport. I mam stracha podróżując z nią samą bo ma nazwisko po ojcu a ja po rozwodzie wróciłam do panieńskiego. Z dziadkami za granicę nie jeździła. Ale byłam świadkiem jak na granicy Greckiej przyczepili się do babci z wnuczkiem. Nie wiem czy na paszporcie czy na dowodzie. Ale babcia miała papier poświadczony notarialnie (!) Z upoważnieniem od rodziców że może podróżować z wnuczkiem.
Mam wrażenie że jak chcą się przyczepić, to zawsze mogą... O cokolwiek.

Ramię mnie boli, obudziłam się, ale będę żyć tylko ten okres oczekiwania na drugą dawkę... No to się załatwiłam :/

Pozdrawiam!

Mój Mąż wczoraj się zszczepił Pfizerem...Boli go ramię
BASIA8 08:44, 06 maj 2021

Karolka oszczędzaj się i na kilka dni prace ogrodowe odpuść. Buziaki zostawiam.
Kasya 08:55, 06 maj 2021

Karola, te szparagi to kiedy sadzone ??
popcorn 09:19, 06 maj 2021

Kasia kupowałam karpy dwa lata temu od gościa z Niemiec. Rok męczyły się w doniczne, kolejny rok tutaj w gruncie, sadzone na wiosnę rok temu. W tym sezonie może będzie co skubnąć już no i miałam kilka starych karp które wyhodowałam od nasionka z 10 lat temu niemniej dwie przeprowadzki spowodowały że też dopiero się aklimatyzują w nowym miejscu...

Pracuję, wzięłam ibuprofen, będę żyć

pozdrawiam Was i dzięki!
UlaB 09:42, 06 maj 2021

popcorn napisał(a)
Astra Zeneca. Wszystko mi jedno. Wkurzyłam się jednak, bo właśnie się zmieniły przepisy i kolejną dawka za 11 tygodni. W ubiegłym tygodniu było to sześć. Więc wszyscy którzy się szczepili wcześniej będą mieli temat z głowy przed wakacjami.

Karolcia, w przypadku Astry chyba zawsze był taki duży odstęp, ja przynajmniej nie słyszałam żeby AZ szczepiono szybciej. Szczepionki mRNA mają mniejszy odstęp. U nas w pracy pierwsze dawki szły ok. 20 lutego, teraz od piątku idą drugie. Mój m. tez ma taki odstęp, drugą dawkę ma w połowie czerwca.

Już po fakcie, ale ibuprofenu nie powinno się brać po szczepieniu - paracetamol. Twoje objawy wyglądają na standardowe z grupy łagodniejszych
popcorn 09:50, 06 maj 2021

Nadal chętnie wzięłabym pół roku urlopu

No właśnie, mści się moje nieczytanie newsów, zmęczyłam się tym wszystkim. No cóż, trudno.

Chyba będę żyć, myślę nie mam paracetamolu w domu...

pozdrawiam Cię Ula!
UlaB 10:17, 06 maj 2021

Oooo, pół roku urlopu - to by było coś - tylko nie mam kiedy. Nawet na ten normalny nie bardzo mam czas A niektórzy myślą, że mam 3 miesiące wolnego w pracy Na "pocieszenie" mój m. właśnie odbiera część ubiegłorocznego urlopu - ma cały niewykorzystany, bo odbierał z poprzedniego roku Coraz bardziej czuje się jak w Misiu
Tez nie czytam newsów, znajomi mnie doinformowują
Czekam aż wskoczą skierowania dla rocznika mojej córki. Oby zdążyć przed wakacjami. Gorzej że nie zapowiada się, by młodego dało się zaszczepić.
Bog 10:17, 06 maj 2021

popcorn napisał(a)
Nadal chętnie wzięłabym pół roku urlopu

No właśnie, mści się moje nieczytanie newsów, zmęczyłam się tym wszystkim. No cóż, trudno.

Chyba będę żyć, myślę nie mam paracetamolu w domu...

pozdrawiam Cię Ula!

Nie dziwię się że jesteś zmęczona sama też miałam kryzys jakieś 3 tyg.temu no bo pandemia ,szczepienia i sytuacja w kraju i ciśnienie skakało jak szalone wystarczyło przestać słuchać wiadomości ha ha
Też jestem po AZ bo wyboru nie miałam a nie chciałam odwlekać ,czekam na drugą dawkę.
Karola po AZ radzą pić dużo wody 2-3 litry i nie łykaj prochów,wytrzymasz.
Bądż zdrowa
Kasya 10:32, 06 maj 2021

popcorn napisał(a)
Kasia kupowałam karpy dwa lata temu od gościa z Niemiec. Rok męczyły się w doniczne, kolejny rok tutaj w gruncie, sadzone na wiosnę rok temu. W tym sezonie może będzie co skubnąć już no i miałam kilka starych karp które wyhodowałam od nasionka z 10 lat temu niemniej dwie przeprowadzki spowodowały że też dopiero się aklimatyzują w nowym miejscu...

Pracuję, wzięłam ibuprofen, będę żyć

pozdrawiam Was i dzięki!

Bo wcześniej są za cienkie ?
Czy myślisz ze jsk posadziłam duże karpy to za rok cos będzie ?