Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Martka 20:55, 07 cze 2021

Karola, kolorowo i smacznie, co za cudny czas Peonie są tak piękne, że nie można ich nie mieć w ogrodzie...
Nowa12 21:54, 07 cze 2021

Nareszcie wiem jak ciąć krzaki borówki bo ja moje jeszcze nigdy nie cięłam bo nie wiedziałam jak. Muszę się przyjrzeć tym gałązkom. Je się tnie po owocowaniu czy na wiosnę.
Czy owoce jagody kamczackiej są smaczniejsze od borówek?
hankaandrus_44 22:08, 07 cze 2021

Dziękuję Gosi/Gocha? za pochlebny tekst odnośnie borówki amerykańskiej. Ja swoich w ubiegłym roku nie podcinałam, i w tym mam już problem. Po owocowaniu. bedę musiała się przymierzyć do cięcia.
A namiary na jagodę zapisałam, i na jej zapyłacze , również. Dzięki.

Karol, wybacz, że u Ciebie prywatę odstawiam, ale tak się złożyło.

Wysiałam brokuły na jesienny zbiór, czy za wcześnie? Zaczęła rozsada dopiero wschodzić, za tydzień, dwa, chciałabym ją na miejsce stałe już.
Gocha 23:53, 07 cze 2021

KasiaBawaria napisał(a)
Ah to zle przeczytalam.Jakos tak z waszych tekstow wywnioskowalam, ze to dodadtkowy wydatek.

Tak szukam tej odmiany jagody kamczackiej i u mnie ciezko ja dostac niestety.Sa jeszcze jakies inne rownie smaczne?

Kasiu jak pisałam wcześniej to niestety nie wiem jakie mam odmiany. Wiem tylko że zwróciłam uwagę na to że wszystkie mają owoce niezbyt słodkie a ta jedna odmiana słodkie. Ale ja lubię takie kwaskowate. Dla mnie dojrzałe borówki sa już niestety zbyt słodkie i mdłe. jestem chyba nietypowa.
Gocha 00:00, 08 cze 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Dziękuję Gosi/Gocha? za pochlebny tekst odnośnie borówki amerykańskiej. Ja swoich w ubiegłym roku nie podcinałam, i w tym mam już problem. Po owocowaniu. bedę musiała się przymierzyć do cięcia.
A namiary na jagodę zapisałam, i na jej zapyłacze , również. Dzięki.

Karol, wybacz, że u Ciebie prywatę odstawiam, ale tak się złożyło.

Wysiałam brokuły na jesienny zbiór, czy za wcześnie? Zaczęła rozsada dopiero wschodzić, za tydzień, dwa, chciałabym ją na miejsce stałe już.

Haniu proszę bardzo. Dzięki Twoim radom nawet nie pamiętam u kogo, uratowałam moje borówki i widzę sens w staraniu sie o nie. Tym razem wiosną ich nie zasiliłam. Czy wiesz może Haniu czy jeszcze można to zrobić. Czy już nic im nie dawać? dzisiaj sprawdzałam czy mają sucho. Niby jak rozgrzebałam to całkiem wilgotno maja ale jeszcze im dolałam wody żeby ładnie rosły im owoce.
hankaandrus_44 08:36, 08 cze 2021

Małgosiu, ja bym swoje zasiliła, i tak zrobiłam tydzień temu. moje dopiero kwitna. jak masz wątpliwości, to magiczna siła w rozcieńczeniu, oczywiście. Dla mnie takim wskaźnikiem, że coś potrzeba są liście, Jeżeli jaśnieją, albo mają prześwity między nerwami,jaśniejsze, to znak, że musowo je zasilić.

Tak jak u Rh. Może być brak mikroelementow. Takie podlanie jak u rodków, żelazem, piniwitem i florowitem z reguły pomaga.
A Twoje kwitły wspaniale, żal byłoby stracić plon.
popcorn 08:38, 08 cze 2021

Moje też zasilę dzisiaj Wczoraj wszystkie podlałam. Buziaki, Dziewczyny! Super że mamy forum i możemy się uczyć od siebie
Gocha 11:25, 08 cze 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Małgosiu, ja bym swoje zasiliła, i tak zrobiłam tydzień temu. moje dopiero kwitna. jak masz wątpliwości, to magiczna siła w rozcieńczeniu, oczywiście. Dla mnie takim wskaźnikiem, że coś potrzeba są liście, Jeżeli jaśnieją, albo mają prześwity między nerwami,jaśniejsze, to znak, że musowo je zasilić.

Tak jak u Rh. Może być brak mikroelementow. Takie podlanie jak u rodków, żelazem, piniwitem i florowitem z reguły pomaga.
A Twoje kwitły wspaniale, żal byłoby stracić plon.

Haniu dzięki, tak zrobię- zasilę magiczna siłą. Wprawdzie mam polifoskę to czy ewentualnie jeszcze nią mogę czy lepiej już magiczną ?
Haniu a Ty na pewno wiesz- jak moje porzeczki czarne mają żółte te takie najmniejsze listki to czym zasilić je teraz. Podlałam je intensywnie więc może dam im coś jeść tylko co teraz najlepiej. Niestety jakoś u mnie krucho z tym dbaniem o krzewy. Pozdrawiam
Gocha 11:27, 08 cze 2021

popcorn napisał(a)
Moje też zasilę dzisiaj Wczoraj wszystkie podlałam. Buziaki, Dziewczyny! Super że mamy forum i możemy się uczyć od siebie

Tez tak uważam że fajnie że można popytać doświadczone i super znające się dziewczyny właściwie o każdą sprawę związaną z ogrodem. Buziaki
Gosiek33 11:27, 08 cze 2021

U mnie borówki całe w owockach, to już chyba za późno na nawóz? Podsypałam wiosną nawozem do borówek