Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Johanka77 09:52, 07 cze 2021

Grecji zazdroszczę! Ja właśnie przed chwila przyjęłam druga dawkę

Kreta mi się marzy
KasiaBawaria 09:52, 07 cze 2021

Widze, ze z briikselka mamy podobnie.Przejdalam sie- mialam kilka roslin i do lutego jedlismy zazdroszcze ci tego iglo
KasiaBawaria 09:54, 07 cze 2021

popcorn napisał(a)

To ta jagoda kamczatka?Smakuje?Potrzebuje kwasnej ziemi?Tak sie nad nia zastanawiam i nie wiem, czy u mnie przymrozki nie beda mrozic kwiatow.
Basilikum 10:18, 07 cze 2021

Fajnie z ta Grecja, ze sie w koncu udalo
Kamczatka u mnie zielona jeszcze, no moze lekko niebieska, jeszcze pare dni.
A Piwonie zaczynaja, pierwsza ma juz 2 kwiatki.
popcorn 10:26, 07 cze 2021

Jagoda kamczacka jest świetna, nie wszyscy lubią, ale wcześnie startuje, z kwiatkami nic się nie dzieje, w kńcu to rosyjska roślina I owocuje co roku i szybko rośnie, nie to co borówki amerykańskie. Jakoś niespecjalnie im u mnie i sporo już wypadło... za duże wahania, albo super mokro albo sucho...

Szczepienie mam za 2 tygodnie, drugie, przyspieszona astra zeneca. Zdążę i tylko młodą przetestować będzie trzeba, na szczęście ceny tych testów trochę znormalniały i mimo że to dodatkowy wydatek to bardzo chcę jechać. I wiem że jak się nie wybiorę to będę żałować. Tydzień błogiego lenistwa na plaży mi się marzy
Johanka77 10:33, 07 cze 2021

Ja moją młodą dziś zapisałam na szczepienie i będzie miała w czwartek
Szczepią w zasadzie nie dlatego żeby gdzieś lecieć ale żeby się nie okazało że na jesieni do szkoły pójdą tylko zaszczepieni podczas czwartej fali
popcorn 10:35, 07 cze 2021

Moja młoda jest za młoda... a niestety możesz mieć rację :/ i będzie szał i kolejki...
Basilikum 11:14, 07 cze 2021

Owoce kamczackiej smakuja jak tej lesnej jagody wiec pyszne sa. Bezproblemowe. A z amerykanska jakos mi sie tez nie udaje, co roku jakis krzaczek wylatuje mimo, ze dmucham i chucham
popcorn 11:23, 07 cze 2021

Mam to samo! Nie wiem czemu, podlewam jak sucho, teraz obsypałam torfem, dałam nawozu a niektóre krzaczki żółtawe... heh

Kamczacka wymiata

Zapisałam młodą na szczepienie, za trzy dni. Myślałam że 16latki szczepią, a od dziś mozna rejestrować 12 latki i wyżej. Za trzy dni zastrzyk, ale przed Grecją nie zdażymy obu dawek + 14dniowego czekania niestety...
Bog 11:30, 07 cze 2021

Karola ogłosili wczoraj szczepienie od 12 r.zycia więc córa już może chyba że jest młodsza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies