Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

April 10:45, 24 paź 2019

Asia, ja taką różową chryzantemę mam pod nazwą Tchaikovsky. Ma ok 60 cm i się raczej nie pokłada. Jak chcesz to się podzielę Teraz kwitnie, nawet ją przesadzałam jesienią, była z pąkami, i nic sobie z tego nie robiła. Kępa mi się nawet rozpadła na dwa lub trzy... więc dzieli się też bez problemu
galgAsia 10:46, 24 paź 2019

= TAK
April 10:47, 24 paź 2019

To sobie zapisz bo ja zawsze gubię te karteczki z "co komu"
Anda 10:49, 24 paź 2019

Dobrze, że tych roślin nie jemy.
U mnie w szkółce nie stosujemy tych środków. Jesteśmy konserwatywni Jednak materiał z Holandii to już inna bajka. Ale patrząc po ogrodach, w których sadzimy nasze rośliny, to w większości nie widać aż takich różnic między materiałem wyjściowym i po paru latach.

Rozrzutny musi być ten szkólkarz, który pakuje tyle nawozu do doniczki. No chyba że to jakiś praktykant akurat przesadził
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Toszka 10:59, 24 paź 2019

April napisał(a)
Asia, ja taką różową chryzantemę mam pod nazwą Tchaikovsky. Ma ok 60 cm i się raczej nie pokłada. Jak chcesz to się podzielę Teraz kwitnie, nawet ją przesadzałam jesienią, była z pąkami, i nic sobie z tego nie robiła. Kępa mi się nawet rozpadła na dwa lub trzy... więc dzieli się też bez problemu

Do chryzantem troszkę się zraziłam po zimie 2012 (?) kiedy po cieple lutowym pod koniec marca, przełom kwietnia przyszedł mróz -26 i wszystkie chryzantemy wypadły A takie ładne były...i nie hamerykańskie
galgAsia 11:07, 24 paź 2019

Toszka napisał(a)

Do chryzantem troszkę się zraziłam po zimie 2012 (?) kiedy po cieple lutowym pod koniec marca, przełom kwietnia przyszedł mróz -26 i wszystkie chryzantemy wypadły A takie ładne były...i nie hamerykańskie

Ej, nie bądź taka pamiętliwa 7 lat minęło, pora się z nimi przeprosić One takie pientkne som

April 11:09, 24 paź 2019

Toszka napisał(a)

Toszko, ja tą swoją kupiłam chyba później niż 2012, bo tak na serio ogrodem zajęłam się właśnie wtedy i raczej nie zaczynałam od chryzantem. Więc jest jeszcze "szansa" że kiedyś okaże się dla niej za zimno. Na razie zupełnie bezproblemowo i tego się trzymam
April 11:09, 24 paź 2019

galgAsia napisał(a)

Ej, nie bądź taka pamiętliwa 7 lat minęło, pora się z nimi przeprosić One takie pientkne som

No ta ma fantastyczny kolor. Lubię takie mocne purpury
galgAsia 11:19, 24 paź 2019

Aprilku, no to są właśnie te, co teraz zaczynają kwitnąć - zdjęcie z ub. roku. Obie mają zbliżony kolor, kształt kwiatów i pokrój różny. Sama widzisz, warto było spróbować
Gosiek33 12:22, 24 paź 2019

galgAsia napisał(a)

Chryzantemę widziałam, kolor cudny, ale pewno rośnie drapak

się obraziła za drapaka

tu masz proporcje, gdy rosła w większym luzie tworzyła piękną prawie kopułkę