Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

ewsyg 19:53, 24 paź 2019

Asiu, robisz bardzo ładne zajęcia. Jestem zachwycona kolorami winobluszczu na ścianie przy domu. Bajka
mrokasia 19:57, 24 paź 2019

Anda napisał(a)

Sorki, No nie mam tak, przyznaje się. Wkładam do koszyka i kupuję Ale mam jeszcze listę chciejstw w jednym sklepie ze 130-oma pozycjami

130 pozycji - nieźle!
galgAsia 20:07, 24 paź 2019

Anda napisał(a)

Sorki, No nie mam tak, przyznaje się. Wkładam do koszyka i kupuję Ale mam jeszcze listę chciejstw w jednym sklepie ze 130-oma pozycjami

Nooo, 130 pozycji na liście chciejstw ma swój ciężar gatunkowy Zostałaś zaliczona do grona ogrodowych wariatów!!! Przecież te chciejstwa to są potencjalne zakupy, sorki
Anda 20:10, 24 paź 2019

Uff, to mi ulżyło, bo też chcę należeć do tego wyśmienitego grona

Fotki rownież mi sie podobają.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
galgAsia 20:11, 24 paź 2019

ewsyg napisał(a)
Asiu, robisz bardzo ładne zajęcia. Jestem zachwycona kolorami winobluszczu na ścianie przy domu. Bajka

Dziękuję, Ewo . Uczę się - i pstrykam, pstrykam, pstrykam. Jest na tym forum kilka dziewczyn, którym chciałabym dorównać .
A ten winobluszcz faktycznie mieni się jak dywan perski i jest to efekt ze wszech miar pożądany
galgAsia 20:12, 24 paź 2019

mrokasia napisał(a)

130 pozycji - nieźle!

Nooo, tyle to nigdy nie miałam - jest do czego aspirować
galgAsia 20:13, 24 paź 2019

Anda napisał(a)
Uff, to mi ulżyło, bo też chcę należeć do tego wyśmienitego grona

Fotki rownież mi sie podobają.

Anda 20:15, 24 paź 2019

mrokasia napisał(a)

130 pozycji - nieźle!

Noo, nad nową rabatą nawet się nie będę za dużo musiała zastanawiać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 20:28, 24 paź 2019

galgAsia napisał(a)
Hania zawsze wiedziałam, że jesteś absolutnie wyjątkowa

U mnie też już coraz więcej łysolków , ale trzmielina wprawia mnie w zadziwienie. Dopiero zaczęła się przebarwiać, więc pewno do przymrozków utrzyma liście.

Wyjątkowość jest pochodną lenistwa. Na sama myśl, że musiałabym te doniczki podlewać, szukać miejsca, kopać - już mi słabo. Z przyjemnością natomiast podczytuję o rozterkach i zmaganiach innych.
Te moje trzmieliny zupełnie inaczej się przebarwiają. Pomijam fakt, że czynią to wcześniej, ale różnice kolorystyczne są znaczne. Twoje idą w barwy zbliżone do przebarwiających się kalin japońskich, a te moje były najpierw różowe, a potem karminowoczerwone.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 20:35, 24 paź 2019

Haniu, to zdjęcie z ub. roku - w ogóle mam wrażenie, że w tym wszystko mi się jakoś dziwnie przebarwia