Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 06:43, 23 lut 2022

antracyt napisał(a)
Widzę, że robiłyśmy zakupy w tym samym miejscu
Bardzo ładne macie te rękawiczki, sekator w pasującym kolorze też mi się podoba. Teraz czas na odpowiedni kapelusz
Sekator taki bardziej oczobitny , żeby go za długo nie szukać w ogrodzie Kapelusz w tym kolorze... na razie podziękuję
Jeśli chodzi o o..., to czekam, bo oni się dopiero rozkręcają. Tylko ich cebule i kłącza muszą iść szybko do ziemi, bo bywają przesuszone. Przemawia przeze mnie doświadczenie
galgAsia 06:44, 23 lut 2022

jolanka napisał(a)

A te, które kupiły i jedne i drugie to powinny paradować i w jednych i w drugich, na prawej ręce Magarowe , na lewej Tarciowe
To w dni parzyste W nieparzystne odwrotnie
galgAsia 06:50, 23 lut 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Profilaktycznie zakupiłam dwie pary.
Piękne zakupy zrobiłaś. Piwonie uwielbiam.
Sekatorki też dzisiaj nabyłam. Dwie sztuki.
A co się stało z Felusiem, że Ty kupowałaś drugi? też lubisz mieć wybór?
Rozumiem, przewidujesz nawał prac w ogrodzie
Hania, ja przezornie nie chwalę się zakupami w necie... Też piękne
Piwonii dotychczas nie miałam. Tak mnie podkusiło. Rodzicielce jesienią kupiłam kolekcję ciemnych, bo takich nie miała i mnie też naszło...
Dwie pary rękawiczek, dwa sekatorki... Czyżbyś planowała obecność dodatkowej pary rąk do pracy?!? ciekawe, ciekawe... Albo lubisz mieć wybór
Bo ja tak, lubię . Poza tym, Felek to trochę inny kaliber, trochę cięższy. Ten jest lekki i naprawdę doskonale leży w dłoni. Do cięcia drobnicy, nie do miskantów
galgAsia 07:01, 23 lut 2022

Pogoda nadal obrzydliwa... No mówcie, co chcecie, ale ja mam w lutym zdecydowany spadek nastroju... Codziennie wieje, leje, ziiimno... Możecie mi mówić Smerf Maruda

W ogrodzie po kryjomu coś się dzieje. Na razie są to działania takie bardziej zakulisowe, na spektakl właściwy trzeba jeszcze poczekać...

galgAsia 07:04, 23 lut 2022

Kolorów niewiele, ale i to cieszy

galgAsia 07:09, 23 lut 2022

Magara napisał(a)

Dzwoniła Elżbieta - mówi, że jest dumna ze mnie i moich działań Jak jeszcze parę osób kupi będziecie się do mnie zwracać "Lady Magara"

A co Cię na sekatorek podkusiło???
A kolorek mnie w oko dźgnął Tak serio, to taki lżejszy był mi potrzebny, Milady
Rękawiczki przetestuję przy najbliższej okazji (jak nie będzie lało i wiało... ). Być może, wzorem Hani, dokupię drugą parę. Żeby mieć wybór
Milady...
Kawa 07:40, 23 lut 2022

Asia no fajny ten sekatorek rzeczywiście oczo.. .
ja ostatnio chyba wyrzuciałam z kocimiętkami nożyczki no nie mogę znaleźć...
u mnie też leje i wieje i chyba zanim krokusy się rozwiną to zgniją..
April 07:50, 23 lut 2022

Tu też szaleństwo rękawicowe
Ja mam słupki ogrodzenia zabetonowane tak jak u Hani. Dołek, wlany beton rozrabiany w taczce i już. Fakt że poziomowanie i ustawienie wysokości to niezła zabawa. Do tego mam gotowe betonowe, cienkie podmurówki to to daje radę już od niemal 10 lat. Ja co prawda mam w to dospawane stalowe przęsła ale jak masz kątowniki dospawane do słupka to do nich możesz przęsła przykręcić. Ładnie, estetycznie i przewiewnie dla roślin. Zapewniony też dostęp światła. Ja bym w te przęsła druciane sztywne szła
antracyt 08:54, 23 lut 2022

Kawa napisał(a)
Asia no fajny ten sekatorek rzeczywiście oczo.. .
ja ostatnio chyba wyrzuciałam z kocimiętkami nożyczki no nie mogę znaleźć...
u mnie też leje i wieje i chyba zanim krokusy się rozwiną to zgniją..

Moje krokusy też mogą tak skończyć...
Magara 12:11, 23 lut 2022

No to z sekatorkiem wyjaśnione, aż się dziwię, że na więcej się nie skusiłaś

Optymistyczne widoki wiosenne masz, nie marudź
U nas alert wczorajszy był zasadny - znowu wieje, leje, łeb urywa