Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 21:06, 23 lut 2022

Dziewczyny, byłam w ogrodzie...

Ja wiem, że to żadna rewelacja, tutaj każdy tak ma - ale ja byłam w ogrodzie popołudniu, po pracy i po obiedzie. I wychodziłam ok. 17.40!!! Jak już zmierzchało Coraz dłużej jasno I nie padało , a wiało umiarkowanie, do wytrzymania. Wiosno, czy to Ty?!

Przetestowałam rękawice i sekatorek - jedno i drugie zacne, warte swojej ceny Milady, I send you my gratefullness

Ale słuchajcie, jaką ja mam teraz ziemię, po tych deszczach nieustających... no puch po prostu . Chodząc po niej miałam uczucie, że popełniam świętokradztwo Chwasty wychodzą jak z masła. A jest tego krocie. Szczególnie upodobał sobie w tym sezonie mój ogród glistnik jaskółcze ziele, wysiały mi się tego zielone dywany...
galgAsia 21:08, 23 lut 2022

Kawa napisał(a)
Asia no fajny ten sekatorek rzeczywiście oczo.. .
ja ostatnio chyba wyrzuciałam z kocimiętkami nożyczki no nie mogę znaleźć...
u mnie też leje i wieje i chyba zanim krokusy się rozwiną to zgniją..
Kamiś, może jednak nie zgniją... U mnie dziś było w miarę sucho, trochę słońca i kwiatki się ciutkę bardziej rozwinęły. Będzie dobrze
Sekatorek zajefajny Kup sobie, na pewno go nie zgubisz
galgAsia 21:08, 23 lut 2022

antracyt napisał(a)

Moje krokusy też mogą tak skończyć...
Nie, no kiedyś przecież przestanie padać...
galgAsia 21:12, 23 lut 2022

Magara napisał(a)
No to z sekatorkiem wyjaśnione, aż się dziwię, że na więcej się nie skusiłaś

Optymistyczne widoki wiosenne masz, nie marudź
U nas alert wczorajszy był zasadny - znowu wieje, leje, łeb urywa
Wiesz co, w marcu prawie cała moja rodzina (ze mną włącznie ) ma urodziny / imieniny, więc muszę zadbać o płynność finansową . Ale wiesz, co się odwlecze...

Dziś faktycznie było optymistycznie, jest nadzieja
Gruszka_na_w... 21:15, 23 lut 2022

Od razu widać, że dane Ci było potyrać w ogrodzie. Humor Ci wrócił i radość życia.
Puchu nie mam i długo pewnie mieć nie będę. Pewnie dlatego chwastów jeszcze nie widać.
Angielskie rękawiczki nadcięłam sobie sekatorem przy cięciu miskantów. Widać nie są mi pisane takie eleganckie. Wszystko przez ten nowy sekator, tnie jak brzytwa.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
antracyt 21:16, 23 lut 2022

Marcowe dziewczyny są najfajniejsze
Też dzisiaj wpadłam po pracy do ogrodu i akurat przestało wiać. Z godzinkę się pokręciłam i od razu mi lepiej.
Chwasty już atakują na maxa, jutro ruszam na nie na różance.
galgAsia 22:12, 23 lut 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Od razu widać, że dane Ci było potyrać w ogrodzie. Humor Ci wrócił i radość życia.
Puchu nie mam i długo pewnie mieć nie będę. Pewnie dlatego chwastów jeszcze nie widać.
Angielskie rękawiczki nadcięłam sobie sekatorem przy cięciu miskantów. Widać nie są mi pisane takie eleganckie. Wszystko przez ten nowy sekator, tnie jak brzytwa.
Pojawiło się słońce - jasno, ciepło, błękit nieba Wystarczy, by radośnie i życzliwie spojrzeć na świat
Eleganckie rękawiczki to przecież nie do ogrodu Ogrodowe to narządź pracy, nie mogą wyglądać jak na przyjęciu u Milady Więc wiesz, wszystko w normie
A nowe sekatorki mają swój urok. Aż chce się ciąć
galgAsia 22:15, 23 lut 2022

antracyt napisał(a)
Marcowe dziewczyny są najfajniejsze
Skąd wiesz? potwierdzam
Magara 23:47, 23 lut 2022

Milady usatysfakcjonowana odpowiedzią i wpisami, Elżbieta też

Haniu - rękawice ceruj, ja swoje pierwsze ostatnio zaszywałam, warto
galgAsia 12:54, 25 lut 2022

Magara napisał(a)
Milady usatysfakcjonowana odpowiedzią i wpisami, Elżbieta też

Haniu - rękawice ceruj, ja swoje pierwsze ostatnio zaszywałam, warto