Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 13:03, 25 lut 2022

Od wczoraj nie mogę przestać myśleć o ludziach, którzy nie wyjdą do swoich ogrodów... bo nie mogą, bo mają wojnę... A to są nasi sąsiedzi...
Boję się. Ten, kto się nie boi, albo nie wie, co się dzieje, albo nie rozumie...

Dla tych, co się wahają, czy już ciąć róże...

Tak, to forsycja.
A to zaległe wczorajsze pączki. Może nie są słodkie, ale za to jakie słodziutkie...

galgAsia 13:06, 25 lut 2022

Kaliny, kaliny, kaliny...

galgAsia 13:15, 25 lut 2022

I takietamy przedwiosenne...

galgAsia 13:24, 25 lut 2022

galgAsia 13:27, 25 lut 2022

Gruszka_na_w... 13:59, 25 lut 2022

Boimy się wszyscy, ale różnie możemy na strach reagować.
Najbardziej wkurzają zachowania tych, którzy udają, że nic się nie stało i radykalne działania wykluczające Rosję z grupy cywilizowanych państw są zbędne.
Ważniejsza jest forsa Gazpromu dla FIFA, ważniejsze są opinie byłego kanclerza Niemiec, a obecnie przedstawiciela Gazpromu w Niemczech.
Jeśli nie wiesz jak się zachować, to przynajmniej zachowuj się przyzwoicie. W wielu działaniach tej przyzwoitości brak. Tradycyjnie więcej tej przyzwoitości u zwykłych ludzi niż u polityków i różnej maści decydentów.
To już nie czas na grożenie paluszkiem. To czas na walnięcie pięścią w stół.
A wiosnę masz śliczną.
I co? Podjęłaś płotkowe decyzje?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 14:17, 25 lut 2022

galgAsia napisał(a)
Kaliny, kaliny, kaliny...

Masz już TAKIE kaliny????
sarenka 08:04, 26 lut 2022

Pięknie się rozgościła wiosna u Ciebie u mnie forsycje będę kwitły o jakieś 2 tyg później niż w miastach więc jeszcze poczekam
galgAsia 19:10, 26 lut 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Boimy się wszyscy, ale różnie możemy na strach reagować.
Najbardziej wkurzają zachowania tych, którzy udają, że nic się nie stało i radykalne działania wykluczające Rosję z grupy cywilizowanych państw są zbędne.
Ważniejsza jest forsa Gazpromu dla FIFA, ważniejsze są opinie byłego kanclerza Niemiec, a obecnie przedstawiciela Gazpromu w Niemczech.
Jeśli nie wiesz jak się zachować, to przynajmniej zachowuj się przyzwoicie. W wielu działaniach tej przyzwoitości brak. Tradycyjnie więcej tej przyzwoitości u zwykłych ludzi niż u polityków i różnej maści decydentów.
To już nie czas na grożenie paluszkiem. To czas na walnięcie pięścią w stół.
A wiosnę masz śliczną.
I co? Podjęłaś płotkowe decyzje?
Płotkowe decyzje podjęte. Nie zamierzam wymyślać kwadratury koła, skoro sprawdzone rozwiązanie podałaś mi na tacy Zrobię tak, jak sugerowałaś, tylko nie wiem, kiedy Wszystko się komplikuje...
Z decydentami i zwykłymi obywatelami masz rację, to oczywiste. Pozostanie dobrym człowiekiem w polityce jest mniej więcej tak samo trudne, jak bycie dziewicą w burdelu. Nie jest to niemożliwe , ale trudne niebywale, rzadko kogo stać na podjęcie takiego wyzwania.
Za FIFA decyzję, zdaje się, podjęli piłkarze. Najpierw nasi, potem Szwedzi i Czesi. Ktoś musi pierwszy ruszyć kamyczek, żeby mogła polecieć lawina...
galgAsia 19:15, 26 lut 2022

mrokasia napisał(a)

Masz już TAKIE kaliny????
Kaśku, w pąkach stoją: Ch. Lamont, k. Burkwooda Anne Russel i angielska. Na stanie mam jeszcze 3, ale one raczej będą kwitły wiosną. Kaliny chyba idą takimi skokami: ruch, potem długo nic, zastygają w oczekiwaniu, i znów skok.
Ale co tam kaliny, dziś widziałam pierwszy pączek FIOŁKA!!!