Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

TAR 10:15, 19 kwi 2023

Asia u ciebie to wszystko na bogato, gesto, zielono, kolorowo. Ekstra. A mnie zaczyna juz nosic, kij z pogoda ale ciagle dzialamy z przygotowaniem miejsca pod sadzenie. Nie lubie tych prac, wole komponowac sadzic i podziwiac efekt. Takie przyziemne prace jak rownanie czy obrzeza nudza i mecza ale mus to zrobic
Kasya 10:16, 19 kwi 2023

galgAsia napisał(a)
Miało lać od rana - jest pięęękne słońce i błękitne niebo Niby od Ciebie idą jakieś chmury, ale co z tego będzie...
Kokoryczka Cię zachwyci, to pewne A czy przy okazji wkurzy...? - się zobaczy
Trzymam kciuki za powodzenie akcji

Miało lac i leje, paskudnie dość
Zimne mokro
mrokasia 10:31, 19 kwi 2023

U mnie też podlewa. I dobrze, bo nawóz na trawnik rozsypałam .
galgAsia 10:43, 19 kwi 2023

TAR napisał(a)
Asia u ciebie to wszystko na bogato, gesto, zielono, kolorowo. Ekstra. A mnie zaczyna juz nosic, kij z pogoda ale ciagle dzialamy z przygotowaniem miejsca pod sadzenie. Nie lubie tych prac, wole komponowac sadzic i podziwiac efekt. Takie przyziemne prace jak rownanie czy obrzeza nudza i mecza ale mus to zrobic
Tarciu Ty jesteś strasznie dzielna dziewczyna Jeszcze chwileczkę się pomęczysz, a potem, jak ruszysz z kopyta...! to tylko oczy nam wszystkim staną na słupkach
Prace przygotowawcze są nudne i nużące. I już, trzeba to przetrwać A po wszystkim zrobisz ogrodową parapetówę i będziesz się pławić w glorii chwały .Aż Ci trochę zazdroszczę tej białej karty ogrodowej
galgAsia 10:49, 19 kwi 2023

Kasya napisał(a)

Miało lac i leje, paskudnie dość
Zimne mokro

mrokasia napisał(a)
Właśnie widzę, że u Zuzy i ogólnie w Wielkopolsce oberwanie chmury, za parę godzin będzie i u mnie.
Ja tam się cieszę Waszym szczęściem , ale wyjątkowo potrzebuję kilku dni suchych, niekoniecznie słonecznych, bo mam tyle roboty, że już sama nie wiem, za co się brać. Przygotowanie miejsca pod szklarnię, postawienie jej, obsadzenie rabaty kwasnej (borówki, żurawiny, hortensje), przycięcie borówek, przygotowanie grządek warzywnych, wysianie warzyw, wysadzenie cebuli i czosnku... Opryskanie bukszpanów, ogarnięcie ozdobnego... No naprawdę, 3 pary rąk będzie za mało...
antracyt 11:01, 19 kwi 2023

Dobrze widzisz
Moje bukszpany coraz bardziej obżarte. Liczę, że jutrzejsze prognozy też się sprawdzą i będzie można pryskać i kosić trawę(no chyba, że za grząsko nawet na moich piaskach będzie).
Asia, damy w końcu radę
sarenka 11:16, 19 kwi 2023

April napisał(a)
A u mnie od rana lało, urwanie chmury, wycieraczki nie nadążały zbierać wody. Ledwo do roboty się doturlałam. Teraz trochę przestało
o której tak padało u Ciebie?
inka74 11:36, 19 kwi 2023

U nas też pada ale weekend ma być lepszy. I tego się trzymam.
April 11:46, 19 kwi 2023

mrokasia napisał(a)

Cholercia, wiedziałam że o czymś wczoraj zapomniałam
April 11:47, 19 kwi 2023

sarenka napisał(a)
o której tak padało u Ciebie?

Od szóstej, akurat jechałam do pracy. Na S8 widoczność niemal zerowa.