Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Pszczelarnia 13:54, 20 gru 2019

Kwitną stokrotki w trawniki - powiedzmy, że wyglądają jak białe gwiazdki.

Białe bezy i białe kokosanki (kupione), białe agapanty w bukiecie ale polewa na piernik będzie czarna.

Dziękuję za przepisy.

U mnie wciąż maszyna do szycia na stole, uparłam się na uszycie ściereczek kuchennych lnianych (białych).

Ten zegar u mnie jest zatopiony w niebieskościach (kocimiętka) i fioleto-bordach (perowskia, buk bordowy, czosnki, rozchodniki).

Helen 21:33, 20 gru 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Ten zegar u mnie jest zatopiony w niebieskościach (kocimiętka) i fioleto-bordach (perowskia, buk bordowy, czosnki, rozchodniki).

Ewa, czy do kocimiętki lgną koty? Boję się ją sadzić, bo u sąsiada mają około sześciu kotów. No i wszystkie lubią robić wiadomo co w moim ogródku...
galgAsia 21:56, 20 gru 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Kwitną stokrotki w trawniki - powiedzmy, że wyglądają jak białe gwiazdki.

Białe bezy i białe kokosanki (kupione), białe agapanty w bukiecie ale polewa na piernik będzie czarna.

Dziękuję za przepisy.

U mnie wciąż maszyna do szycia na stole, uparłam się na uszycie ściereczek kuchennych lnianych (białych).

Ewa, jeszcze może być Pavlova z żurawiną i bitą śmietaną - duuużo białego
galgAsia 22:02, 20 gru 2019

Helen napisał(a)

Ewa, czy do kocimiętki lgną koty? Boję się ją sadzić, bo u sąsiada mają około sześciu kotów. No i wszystkie lubią robić wiadomo co w moim ogródku...

A to zależy od kocimiętki i od kota
Mam w ogrodzie 3 odmiany kocimiętki i kilka dzikich kotów w okolicy. Nic się nie dzieje, kocimiętka nietknięta, koty przechodzą sobie przez ogród nie czyniąc szkód. Natomiast mój domowy kot ciężko się na mnie obraził, jak mu dałam doniczkę z kocimiętką do powąchania - chciałam mu zrobić przyjemność . Zasyczał, prychnął, podskoczył i zwiał. Przez resztę dnia omijał mnie szerokim łukiem
Więc widzisz, przepisu nie ma...
galgAsia 22:30, 20 gru 2019

Helen 06:43, 21 gru 2019

galgAsia napisał(a)

A to zależy od kocimiętki i od kota
Mam w ogrodzie 3 odmiany kocimiętki i kilka dzikich kotów w okolicy. Nic się nie dzieje, kocimiętka nietknięta, koty przechodzą sobie przez ogród nie czyniąc szkód. Natomiast mój domowy kot ciężko się na mnie obraził, jak mu dałam doniczkę z kocimiętką do powąchania - chciałam mu zrobić przyjemność . Zasyczał, prychnął, podskoczył i zwiał. Przez resztę dnia omijał mnie szerokim łukiem
Więc widzisz, przepisu nie ma...

Żebym trafiła na takie koty.
Jakie masz odmiany kocimiętki?
Gruszka_na_w... 17:51, 21 gru 2019

Zostawiam ciepłe myśli.
Dekoracje odhaczone, takoż wędzonki i pasztet. Rano musiałam leżeć z nogami do góry. Niskie ciśnienie i nocne wichury sprowadziły mnie do parteru. Pomogło bieganie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 18:20, 21 gru 2019

Ciepłe myśli odwzajemniam
Pogoda absolutnie nie sprzyja dobremu samopoczuciu, aktywność ograniczam do niezbędnego minimum. Od nocy lał deszcz, dopiero popołudniu się przejaśniło. Śniegu! Mrozu! Całkiem niedawno straszono zimą stulecia, hahaha
Za mną piernik, makowiec z żurawiną, bananowiec. Rozmraża się mięso na pasztet, gotuje się wywar na barszcz. Się dzieje
galgAsia 19:51, 21 gru 2019

Helen napisał(a)

Żebym trafiła na takie koty.
Jakie masz odmiany kocimiętki?

Mam zwykłą, Walker's Low i Purple Haze. Na tym zdjęciu są wszystkie 3: po prawej Purple Haze jako brzeg rabaty, niebieska plama bliżej środka to gatunek i drapak po lewo pod murkiem Walker's Low.

Walker's Low

Purple Haze

gatunek

Helen 20:16, 21 gru 2019

Asia, dziękuję za zdjęcia. Fajna ta kocimiętka, muszę ją naocznie opatrzeć.

Odwzajemniam życzenia i dodatkowo świętego spokoju dla Ciebie i Twojej Rodziny życzę