Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 11:49, 12 mar 2020

Ania111 napisał(a)

Asia
Śliczna roślinki
Dzięki, Aniu, faktycznie jest śliczna. I pachnie przecudnie, mocniej niż kalina
Anda 11:58, 12 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Też zamierzam. Przy okazji można je szybko i fajnie rozmnożyć już na ten sezon, pobierając świeże sadzonki z piętką.

Z piętką? Robiłaś już tak? U Monty Dona widziałam, że obcina świeże pędy w połowie i tak je ukorzenia. Nie wiem, która metoda lepsza, bo chciałabym wypróbować.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
TAR 12:20, 12 mar 2020

Bardzo ładna sadzonka. ale przeciez nie chcialas, bo trujacy
galgAsia 12:21, 12 mar 2020

Anda napisał(a)

Z piętką? Robiłaś już tak? U Monty Dona widziałam, że obcina świeże pędy w połowie i tak je ukorzenia. Nie wiem, która metoda lepsza, bo chciałabym wypróbować.
Raz zrobiłam, parę lat temu, rozmnożyłam Mamie jej ulubioną dalię W tym roku też spróbuję, bo udało mi się kupić fajne odmiany. Ale też muszę sobie przypomnieć jak - najlepiej u Kasi, bo to od Niej się naumiałam
galgAsia 12:23, 12 mar 2020

TAR napisał(a)
Bardzo ładna sadzonka. ale przeciez nie chcialas, bo trujacy
Ja??? przecież ja tego nie jem , to inne dziewczyny miały obawy, ze względu na dzieci i zwierzaki. Jak tak spokojnie i trzeźwo spojrzeć na ogród, to co druga roślina jest / może być trująca. Mnie to nie rusza, staram się nie oblizywać noża
tulucy 12:26, 12 mar 2020

Ano czarny humor, ale co zrobić...

Ja generalnie jestem histeryk i hipochondryk więc dla mnie to jest teraz ciężko psychicznie na szczęście prawdopodobnie rozszerzą opiekę nad dziećmi w domu do 12 lat - więc na Manię się załapię, bo ona dopiero skończy w czerwcu. A potem telepraca.
galgAsia 12:29, 12 mar 2020

tulucy napisał(a)
Ano czarny humor, ale co zrobić...

Ja generalnie jestem histeryk i hipochondryk więc dla mnie to jest teraz ciężko psychicznie na szczęście prawdopodobnie rozszerzą opiekę nad dziećmi w domu do 12 lat - więc na Manię się załapię, bo ona dopiero skończy w czerwcu. A potem telepraca.
Lusia, psycholodzy powiadają, że mózg ludzki potrzebuje 2 tyg. na oswojenie się z sytuacją kryzysową, więc na razie masz prawo hipochondryczyć . A potem... jakoś to sobie ogarniemy, bo jak inaczej...?
Duża buźka, damy radę
tulucy 12:35, 12 mar 2020

Damy radę, kto, jak nie my

O ile mnie dzieć starszy nie wykończy, bo uważa, że moje "unikanie pracy" jest panikowaniem zbędnym nad miarę
UlaB 12:37, 12 mar 2020

o szok, ale wawrzynek !!! Chyba sie złamię i pogrzebie w szkółkach internetowych Gdzie znalazłas takiego ładnego?

Co do starszych osób, czasów minionych, kosciołów itp - wszystko racja, zgadzam sie z wszystkim co do joty. Jest jedno "ale" w tym co napisałam. Nasza giełda jest własciwie poza miastem, a sklepy osiedlowe czy nawet rzeczone PSSy (nieco większe) są puściutkie i wszystko w nich mozna kupic bez tłumu i od ręki (co innego Biedra, Lidl itd.). Dodam, ze owa giełda wcale nie jest tansza od przyblokowych ryneczków które znam (bywam i tu i tu). No wiec pytam - po co jadą autobusami z całego miasta? Rozumiem potrzebe zrobienia zapasów (sama zawsze mam, bo tez pamietam puste półki w latach 80tych). Tylko nie rozumiem dlaczego - mimo ostrzezeń - pakują sie w autobusy i jadą za złudnym (naprawdę!) zyskiem, zamiast sluchac ostrzezeń Ludzie sami sie pakują w kłopoty.

Jestem w pracy (ci którzy przyjechali każdy siedzi w swoim pokoju), młodzieży zero. Na mieście o 11 nie widziałam nikogo w wieku nastoletnim (może odsypiali jeszcze ). I właśnie przeczytałam na librusie informację od dyrekcji szkoły mojej starszej latorosli, że od jutra według harmonogramu młodzież bedzie otrzymywała prace domowe i terminy ich odsyłania na najblizsze 2 tygodnie plus lekturki Takze ja jestem optymistką w kwestii przynajmniej tej jednej szkoły - oni nie będą mieli nadmiaru czasu by włóczyc sie po mieście. Oby i inne szkoły wdrożyły juz takie działania, to wtedy miałoby sens. Plus rozsądek rodziców.
Anda 12:50, 12 mar 2020

Dzięki za linka do Kasi
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies