Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

TAR 11:21, 12 mar 2020

jolanka napisał(a)
A ja mam taką refleksję.
Gdyby Ci starsi ludzie mieli obok siebie bliskich, którzy by o nich pomyśleli, zrobili zakupy, przynieśli ugotowany obiadek .... i dobre słowo.... to nie musieli by tak tych sklepów szturmować bojąc się co zrobią gdy poczują się żle, czy co gorsza zachorują
Taka „zapobiegliwość” to nic innego jak strach.
Poza tym obawiam się też, ze Ci młodsi, zapracowani to często też korzystają z tych zapasów, bo to przecież nikt inny jak ich matki, babcie, dziadkowie.
Może w obecnej sytuacji role powinny się odwrócić

ech, temat rzeka
galgAsia 11:24, 12 mar 2020

jolanka napisał(a)
A ja mam taką refleksję.
Gdyby Ci starsi ludzie mieli obok siebie bliskich, którzy by o nich pomyśleli, zrobili zakupy, przynieśli ugotowany obiadek .... i dobre słowo.... to nie musieli by tak tych sklepów szturmować bojąc się co zrobią gdy poczują się żle, czy co gorsza zachorują
Taka „zapobiegliwość” to nic innego jak strach.
Poza tym obawiam się też, ze Ci młodsi, zapracowani to często też korzystają z tych zapasów, bo to przecież nikt inny jak ich matki, babcie, dziadkowie.
Może w obecnej sytuacji role powinny się odwrócić
Jola, nie może, a na pewno powinny. Ale jakoś mam obawy, czy tak będzie. Coś pesymistycznie mi to wygląda.. Obym musiała włazić pod stół i odszczekiwać
galgAsia 11:27, 12 mar 2020

Anda napisał(a)
U mnie rozmaryn już kwitnie od chyba dwóch tygodni Zrobiłabym fotkę ale poległam i się rozchorowałam. Na razie nie wychodzę.
Ty, koleżanko, Ty uważaj na siebie, bo coś w tym roku wskakują na Ciebie te choroby . Siedź w domu i nigdzie nie wędruj, wierzę na słowo .
Cieplutko pozdrawiam, przesyłam dużo dobrych myśli
Pszczelarnia 11:31, 12 mar 2020

Dobrze, że zajrzałam. Sadzić dalie do donic - wiem, co robić na już.

galgAsia 11:33, 12 mar 2020

TARcia, trzymaj się krzesełka - kupiłam wawrzynka

Ma w tej chwili 75 cm "wzrostu" i pachnie obłędnie. Już powoli przekwita, widać pąki liściowe.
Jak nic, dostanę po łapach
galgAsia 11:35, 12 mar 2020

Pszczelarnia napisał(a)
Dobrze, że zajrzałam. Sadzić dalie do donic - wiem, co robić na już.

Też zamierzam. Przy okazji można je szybko i fajnie rozmnożyć już na ten sezon, pobierając świeże sadzonki z piętką.
April 11:36, 12 mar 2020

Piękny wawrzynek. Ładny kształt krzewu i taki gęsty. To wilczełyko czy jaki? Nie znam się, a też się zastanawiam nad upolowaniem. Gdzie nabyłaś?
galgAsia 11:44, 12 mar 2020

April, tak, to wawrzynek wilczełyko Daphne mezereum. Naprawdę ładny, kupowałam jako "dużą sadzonkę" i myślę, że to dobry zakup. Znalazłam na all… Chcesz namiar?
Ania111 11:44, 12 mar 2020

galgAsia napisał(a)
TARcia, trzymaj się krzesełka - kupiłam wawrzynka

Ma w tej chwili 75 cm "wzrostu" i pachnie obłędnie. Już powoli przekwita, widać pąki liściowe.
Jak nic, dostanę po łapach

Asia
Śliczna roślinki
April 11:49, 12 mar 2020

galgAsia napisał(a)
April, tak, to wawrzynek wilczełyko Daphne mezereum. Naprawdę ładny, kupowałam jako "dużą sadzonkę" i myślę, że to dobry zakup. Znalazłam na all… Chcesz namiar?

Tak, poproszę