Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Magara 22:52, 24 kwi 2020

a zdjęcie mojej glinki jednak zrobiłam:

to tak poglądowo, później usunę
tulucy 22:55, 24 kwi 2020

Hmmmm taka jak na garnki w sam raz
galgAsia 22:56, 24 kwi 2020

Aniu, Wiklasiu, Lucy - no dobrze, że pada chociaż tam. Ale w naszych ogrodach też by się przydało...

Madzia - o mące to chyba nie słyszałam, ale co szkodzi spróbować Dzięki To muszę wziąć jakąś tortową albo krupczatkę - żeby była najdrobniejsza
AnnaCh 23:02, 24 kwi 2020

A ja słyszałam o oprószaniu mączką bazaltową.
galgAsia 23:06, 24 kwi 2020

Magara - no to jesteś po dzisiejszym dniu przeżuta i wypluta

To, że Hania jest autorytetm, to się wie Dobrze, że ta wiedza dotarła też do szanownego Małżonka

Zanim podejmiesz decyzję o wapnowaniu, zbadaj pH ziemki i gliny swojej (matko, jaka glina...). Żebyś sobie kuku nie zrobiła... No i zrób sobie jakąś próbę biologiczną na kawałku małym i przekop te ziemie razem, zobaczysz, czy to się da...

I napij się winka Buziaki, kochana
wiklasia 23:06, 24 kwi 2020

Ha, czyli rodzaj mąki ma znaczenie
galgAsia 23:08, 24 kwi 2020

AnnaCh napisał(a)
A ja słyszałam o oprószaniu mączką bazaltową.
Ale ja mam granulowaną
Mogę rzucać granulkami w gąsienice
AnnaCh 23:10, 24 kwi 2020

Jak ma pomóc, to możesz
Magara 23:13, 24 kwi 2020

tulucy napisał(a)
Hmmmm taka jak na garnki w sam raz

Lucy, jam ceramik z zamiłowania, glinę kocham, ale ta moja nawet na garnki się nie nada, gdyby się nadała to bym była przeszczęśliwa
I jeszcze napiszę, że nie tylko w galGasiowym wątku się egoistycznie wyżaliłam, ale też przeczytałam wnikliwie wszystkie posty i:
- cieszę się, że malowanie muru jest z tyłu głowy
- magnolie - no piękne są, jakie są
- ćmy czy innego badziewia współczuję - szczęśliwie z bukszpanem mi nie po drodze więc jeden problem mniej
- na deszcz też się dałam nabrać - trzy razy miało padać, a tu ani kropli

A poidełka to ja mam najładniejsze Sama robię, nikt takich nie ma - Dziewczyny, zapisujcie się na warsztaty ceramiczne, zrobicie sobie same a jeszcze się odstresujecie
Magara 23:24, 24 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Magara - no to jesteś po dzisiejszym dniu przeżuta i wypluta

To, że Hania jest autorytetm, to się wie Dobrze, że ta wiedza dotarła też do szanownego Małżonka

Zanim podejmiesz decyzję o wapnowaniu, zbadaj pH ziemki i gliny swojej (matko, jaka glina...). Żebyś sobie kuku nie zrobiła... No i zrób sobie jakąś próbę biologiczną na kawałku małym i przekop te ziemie razem, zobaczysz, czy to się da...

I napij się winka Buziaki, kochana

Jestem przeżuta i wypluta, ale tak sobie myślę, czy któraś z moich koleżanek (tych nie-forumowych) dostała kiedyś bez okazji prezent o wadze 12 ton???
Schodzi ze mnie ciśnienie, proporcjonalnie do przyswajanych procentów Jutro będę w formie i może mi nawet wściek minie Małżonka od informacji jednak od jutra (a nawet od zaraz) odcinam, przetwarza w niewłaściwy sposób (z całym szacunkiem dla autorytetu Hani Gruszki)
Kwasomierz mi padł - solidarność ze mną zachował chyba, kupiłam nowy, będzie we wtorek, to oczywiście z poziomu grzędy poinformuję co i jak i będę dalej pytać Asiulka, zdrówko