Słońce wyszło, ale coś "wisi" w powietrzu. Ciśnienie nadal spada, zaczyna mnie boleć głowa. Na radarach pojawiają się jakieś chmury. Znaczy się - sytuacja rozwojowa
Zdjęcia nie zrobiłam, ale jeszcze jeden njus z wczoraj - Edenka ma już pąki Liczba mnoga
Na początku próby wykopania jakiegokolwiek dołka to była męczarnia..jak w kamień
Ale tak ..najpierw sadziłam rośliny w kółkach w trawniku..duży dół ,do środka wszystko co najlepsze albo to co mamy pod ręką kompost nie do końca przerobiony na samo dno to jest to i tak pomału dokładałam tych kółek z roślinami,nawet tulipanów w tą glinę nasadziłam ..Pierwsze nasadzenia były chyba z 3lata temu i już teraz widać jak bardzo zmienia się gleba , całość często podlewam biohumusem albo gnojówką z pokrzyw i myślę ,że dzięki temu mam tam całą masę dżdżownic które resztę roboty zrobią za mnie
Asia, Ewa - przecież jestem w tym klubie już od dawna
Mam wszędzie ciężką, gliniastą glebę i wszędzie, gdzie się dało, siałam poplon i wzbogacałam. Natomiast ta droga wymagała działań niekonwencjonalnych