Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

TAR 13:22, 14 maj 2020

Magara napisał(a)
Też już gębę otwierałam ale uznałam, że wymowne milczenie będzie w tym przypadku lepsze
Idę miziać miseczniki, dobrego dnia Dziewczyny

zamiast miziania misecznikow lepiej je posciagaj, na to samo wyjdzie i powtorek nie bedzie. ja mialam na karaganie pomeczylam sie chwile, posciagałam i w zimny dzien wczesnowiosenny promanalem prysnelam. i po klopocie.
TAR 13:24, 14 maj 2020

Asia my skonczylismy panele drewniane wieszac, bajka, ogrod nabral jakiegos takiego porzadku, schludnosci. Zupelnie inaczej sie prezentuje niz te wczesniejsze szmaty. bardzo jestem zadowolona, mezaty za to dumny i blady, bo sam zrobil i nie wydal sryliona kasy.
Anda 13:35, 14 maj 2020

galgAsia napisał(a)
No jeszcze pewnie 1-2 dni tej siłowni. Sama na pewno nie dałabym rady.

Kompletnie tego nie rozumiem, skąd nagle takie zainteresowanie roślinami... Przecież nie wzrosła nagle ilość ludzi posiadających jakiś skrawek ziemi do uprawy. No i jednak szkółki i centra ogrodnicze też otwarte. A tutaj każą czekać 4 m-ce na roślinkę?!? Ja tego nie ogarniam...

Może biorą rośliny od tych samych producentów co CO? Prawie wszyscy biorą rośliny z tych samych źródeł, a jak źródło wyschnie to nie ma

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Pszczelarnia 13:41, 14 maj 2020

galgAsia napisał(a)

Kompletnie tego nie rozumiem, skąd nagle takie zainteresowanie roślinami... Przecież nie wzrosła nagle ilość ludzi posiadających jakiś skrawek ziemi do uprawy. No i jednak szkółki i centra ogrodnicze też otwarte. A tutaj każą czekać 4 m-ce na roślinkę?!? Ja tego nie ogarniam...

Też pojąć nie mogę. Oznacza to jedno: mieliśmy jeszcze wiele ugorów ogrodowych i balkonowych przed domami w Polsce, niektórzy zyskali więcej czasu i przebywając w domu zauważyli, że można się zazielenić.
Gruszka_na_w... 13:57, 14 maj 2020

galgAsia napisał(a)

Zrobił sie olbrzymi popyt na prywatny teren zielony. Ceny ROD-owskich działek skoczyły o 400%, a chętnych wciąż przybywa. Ci, którym do tej pory wystarczył trawnik i tuje odczuli potrzebę urozmaicenia nasadzeń.
Mają więcej czasu na ogrodowe prace.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosiek33 14:09, 14 maj 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Zrobił sie olbrzymi popyt na prywatny teren zielony. Ceny ROD-owskich działek skoczyły o 400%, a chętnych wciąż przybywa. Ci, którym do tej pory wystarczył trawnik i tuje odczuli potrzebę urozmaicenia nasadzeń.
Mają więcej czasu na ogrodowe prace.

Aż tak? 400%. Co będzie jak do pracy wrócą?
tulucy 14:13, 14 maj 2020

To nawet nie jest kwestia siedzenia w domu, zamiast w pracy, tylko myślenie o tym, że na wakacje nigdzie nie pojedziemy w tym roku. Poza tym zwiększa się popyt na domy i większe mieszkania.
Nowa12 14:15, 14 maj 2020

Ja się właśnie zastanawiałam skąd szkółki mają dostawy bo oni zawsze piszą że przyszła dostawa. Ja myslałam że oni sami produkują i rozmnażają. Ostatnio pytałam w jakiejś szkółce to mi powiedzieli że szef przywozi z giełdy. O giełdach roślin też nie słyszałam żeby jakaś u mnie w okolicy funkcjonowała.
Gosiek33 14:19, 14 maj 2020

Część hodowców ma własne sklepy, inni tylko sprzedają. Nawet jak hodowca ma własne rośliny to sprowadza towar od innych by mieć towar dla klienta
Anda 15:02, 14 maj 2020

Nawet wcześniej, gdy nie było takiego popytu jak teraz, rośliny pochodziły z zielonych hal produkcyjnych. W PL tak samo jak tu u mnie wiele roślin pochodzi z Holandii. Dobry producent produkuje ok. miliona sadzonek rocznie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies