Mirellka zadałaś dobre pytania

Musisz jednak wziąć pod uwagę z jakimi problemami na co dzień prócz ogrodu boryka się Gospodyni tego wątku. Czas i środki będzie miała mocno ograniczone. Zacytowane ogrody śliczne, ale wymagające bardzo środków i nakładów czasowych. Myślę, ze Andzia musi stworzyć coś swojego, ale mało wymagającego. Ogrody uporządkowane, dopieszczone, dopracowane ze standardowych roślin, żeby dobrze wyglądały w Jej warunkach wymagają ciągłego odchwaszczania. W takim ogrodzie od razu każdego chwasta widać, a biorąc pod uwagę usytuowanie i styl budynków jakie
Andzia posiada wyglądały by jak kwiatek do kożucha. Asia Jej dobry plan podsunęła, zestaw naturalniej wyglądający, nie za bardzo wymagający, w takim ewentualnych chwastów tak nie widać. I prawie rośnie samo

A wygląda świetnie i bardziej pasuje do okolicy i zabudowań, rośliny też z wyjątkiem może wiśni klona i hortensji raczej nie będą drogie, do tego hortensje można pozyskać z patyczków na forum podobnie jak większość pozostałych roślin i prawie wszystkie byliny, bo te można wysiać

To w przypadku Andzi pewnie ważne. Ona ma na głowie dwoje dzieci wymagających rehabilitacji, jedno małe małe, remont domu i budynków( remontują sami) dobrze wiemy jakie koszty wiążą się z remontami. Ogród uporządkowany tzw" Ogrodowiskowy" Tani nie jest nie czarujmy się. Myślę, że tu chodzi o to by mieć dookoła w obejściu ładnie, zadbanie nie koniecznie perfekcyjnie. Chodzi o trawnik dla dzieci i miłą przestrzeń pasującą do otoczenia.
Rozumiem Andzię bo przechodziłam przez podobny scenariusz z czego remont domu jeszcze został przed nami. W takiej sytuacji inaczej się działa i inaczej planuje, co innego jest najważniejsze.....i to trzeba zrozumieć

Popraw mnie
Andziu jeśli coś źle napisałam