Kasiu, a pokażesz jeszcze jakie masz donice? Ja w tej chwili Drewniane ale powoli kończą swój żywot i na przyszły rok trzeba będzie coś nowego sobie sprawić.
Wiesz co? Ja nie lubie pomocy przy dzieciach... Kosztuje mnie to bardzo duzo pracy bo chce żeby ta osoba miala u nas dobrze więc zanim pojde cokolwiek robic to pijemy kawe wcześniej robie ciasto pozniej ide na chwilę do pracy i wracam robie obiad jemy razem obiad i zanim poogarniam to juz jest po pomocy gdzie popracuje moze z 2-3h... Wiem ze to nie tak mało... Jednak jak jestem z dziećmi duzo lepiej organizuje sobie czas. Wydaje mi sie że dużo więcej zrobię z dziecmi niż mając kogoś do opieki dla nich
Powiem Ci,że jednak jak jest jakaś pomoc przy dzieciach to łatwiej wyskoczyć. Ja dopiero miałam możliwość popracować w ogrodzie jak właśnie miał mi kto pomoc przy dzieciach, wcześniej to dosłownie na kilka kilkanaście minut mogłam wyjść....
Wszystko zależy jak dużo dzieci potrzebują naszej pomocy i uwagi
Jasiek zasnął więc korzystam z okazji.
I zwątpiłam... Wkopuję w rabatę ten przekompostowany obornik, który zdobyłam żółty piach na głębokości szpadla... Siać w ogóle w coś takiego trawę?
Jesli chodzi o kompozycje donicowe zajrzyj do wątku "Życie w wiejskim ogrodzie" do Przemka jest w nich mistrzem i do Anitki- "Mój Azyl na Wichrowym Wzgórzu" również ma mistrzowskie ,a proste kompozycje co roku
Ponoć na piasku trawnik urośnie a na glinie nie ma szans. Sama nie wiem czy na takim żywym piachu będzie ładny trawnik, może popytaj na wątku trawnikowym.
A ja muszę piasek kupować
Trawnik na takim piachu będzie wymagał nieustannego podlewania by nie być pustynią. Tu by właśnie dobrze było choć trochę gliny domieszać i czarnoziemu. Jak nie masz to może być choćby trawa z koszenia trawników sąsiadów, liście z drzew, jakakolwiek bez nasion masa zielona, która się z tym piachem przerobi i doda odrobinę żyzności no i utrzyma wodę i składniki pokarmowe.
To niech się przerobi i dopiero siać, żeby się do domu nie nosiło można nakryć czasowo włókniną lub lepiej wysiać poplon na masę zieloną i go przekopać też użyźnić powinien dodatkowo.