To niskie, ażurowe rośliny, może akurat gdzieś się wpasują. Osiedlowa nie podlewana, raczej wszystko radzi sobie samo i one dają radę, wolą bardziej suche stanowiska
Bee, a wiesz, że u mnie wrzosy nie chcą rosnąć? Choć u mnie to zapewne kwestia zbyt małej ilości słońca…
Twoje wrzosowisko robi wrażenie . Kocham mój cienisty ogród, ale takich słonecznych dużych przestrzeni mi brakuje .
Mus znaleźć działkę 2 ha i z lasem, i z łąkami.
Judith faktycznie musisz mieć dużo cienia jak wrzosy nie rosną. Albo nie masz kwaśnej gleby? Taka działka 2 ha z lasem i łąką też by mi się przydała Trzeba wreszcie wygrać w tego totolotka
Magara wrzosowisko dziękuje za pochwałę
Asiu popatrzyłam na zatrwian szerokolistny i wygląda obiecująco.
Juzia nie wiem ile mam krzaków borówek, pewnie jest około 30.
Agrest - polecane odmiany są z serii Hinnonmaki. Ja mam też Rodnik, Kamieniar i inne, ale nie pamiętam już odmian. Zresztą na piasku agrest słabo rośnie więc trudno mi coś doradzić. U Ciebie będzie miał lepsze warunki.
Torf postaraj się dobrze nawodnić, może porcjami w jakimś dużym pojemniku, starej wannie? Tylko, czy dasz radę go potem przenieść na miejsce bo będzie sporo ważył. Mi było bardzo trudno nawodnić go nawet po wymieszaniu z piaskiem.