Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 05:55, 12 kwi 2022

Aganiu, też czekam na cieplejsze dni (i noce bez przymrozków )

Basiu, ale o czym piszesz, o ogrodzie w tv, czy o zwiedzaniu?
sarenka 06:01, 12 kwi 2022

Agata, powiem Ci, że fajnie jest tworzyć ogród, ale cieszę się,że u mnie już w większości jest obsadzone, a to na co pomysłu nie mam od 2 lat to nadal nie mam...tzn pewnie tam drzewa bym posadziła, ale ich ceny z roku na rok coraz wyższe więc nie wiem czy coś wyższego dosadze. Teraz w sezonie mam pielenie co jakiś czas i dzięki Bogu, że tylko tyle bo na więcej sił i chęci nie zawsze bym miała już wykończyło mnie czyszczenie działki pod rabaty

Ilość kory u Ciebie- i mi szczęka opadła
anuska2507 07:36, 12 kwi 2022

Własny skład kory Jak dojadą wszystkie roślinki to jeszcze prywatną szkółkę będziesz miała
LIDKA 08:13, 12 kwi 2022

Aga
Te rośliny w doniczkach podlewaj i przezyją . I zacznij juz sypać te kore bo masz popielone. A zielsko znów szybko wyjdzie. Wczoraj przy sadzeniu juz male pielenie zrobilam.

Potem orzy sadzeniu tylko kore rozgarniesz. Ziemie z dołka do wiadra żeby bajzlu nie robić, rośline w dołek , zasypać i rozgarnąc korę. KONIEC
Basieksp 12:05, 12 kwi 2022

Basiu, ale o czym piszesz, o ogrodzie w tv, czy o zwiedzaniu?

O ogrodzie w tv, ale wycieczki zwiedzających koleżanek też napewno będą ja trochę daleko mieszkam, poczekam, może, kiedyś tv, albo jakaś fotorelacja w jakiejś gazetce ogrodniczej zobaczysz, że kiedyś tak będzie, tylko ogród musi trochę dorosnąć
galgAsia 13:00, 12 kwi 2022

No powiem Ci, szalejesz Koleżanko Pięknie, pięknie.
Ja cały czas marudzę, ze mam za mały ogród... Ale czy Ty nie masz przypadkiem za duży?!?
anpi 13:33, 12 kwi 2022

Przy takim areale rozmach musi być! Podziwiam.
Taka ilość kory wygląda powalająco, ale jak ona ułatwia potem życie!
Chwalę zakupy i życzę pięknej pogody!!!
mrokasia 13:37, 12 kwi 2022

No, no, niezły zapasik kory . Ja właśnie zakupiłam 50 worków kory plus 10 worków obornika i też mam taki stosik tylko oczywiście dużo mniejszy .
Ewa777 14:25, 12 kwi 2022

Zapas kory masz wielki, ale i ogród wielki. Po rozsypaniu rabaty od razy będą lepiej wyglądać
Dużo będziesz miała w tym roku sadzenia, ale też dużo radości, gdy to wszytstko zacznie rosnąć i kwitnąć
Agatorek 18:45, 12 kwi 2022

Magda, zazdroszczę Ci tego, że już masz prawie ukończony ogród . Czasami tak jest, że na jakieś miejsce nie mamy pomysłu, a później przychodzi. Tylko trzeba mieć cierpliwość .

Aniu, dokładnie tak . Dobrze, że psy mi tego nie ruszają .

Lidka, masz rację. Najpierw kora, później sadzenie. Inaczej wpadnę w błędne koło, a tak trochę chwastów chociaż zagłuszę .

Basiu, do tv czy gazetki (to już prędzej) daleka droga. Baaaaardzo daleka. Poza tym nie wszystkie miejsca nadają się do pokazania. Zdjęcia można wykadrować, tv się tak łatwo nie oszuka .
Już prędzej wizyty koleżanek są możliwe (z uprzedzeniem, żeby patrzeć tylko na rabaty ).

Asiu, chyba jest trochę za duży ten mój ogród, ale już nie planuję żadnych rabat. Ale też nie mówię, kategorycznie „nie” .

Aniu, dziękuję . Dziś było bardzo ładnie, ale niestety dopiero niedawno dotarłam do domu. Jutro może trochę podziałam, a w czwartek wychodzę na cały dzień . Wyłączam telefon i wychodzę .

Kasiu, obornik też muszę kupić, ale teraz nawet nie mam do tego głowy. Na razie i tak jest progres, w zeszłym roku kory nie kupiłam ani jednego worka . 50 szt to też sporo!

Ewa, dokładnie tak jest jak piszesz. Sadzenie sprawia mi radość, tylko czasu bym chciała mieć na to wszystko trochę więcej .