TAR
21:08, 11 mar 2024

Mialam fiolki i jakos strasznie sie nie panoszyly, wlasnie zakupilam 100 sadzonek i bede zadarniac miejsca gdzie utopilo sie wszystko, moze fiolki tam dadza rade. Ziarnoplon straszny choc w parku przy Westerplatte wygladaja obłednie te polacie pod grabami i bukami. U mnie taka zbita skorupe zrobila niebacznie posadzona tojeść aurea, zagłuszyła wszystko. I dąbrowka, kolejna szkodniczka.
A konwalie wlasnie chce przytachac znad bajora, piekne poletko mam przy ogrodzeniu. A jak tam pachnie.
Miskantow i rozplenic juz nie sadzę, to samo mam ze stipa, wydalam ponad 2 tysie na zabieg u najstarszego bialasa, ktory lubil sobie skubac trawki. Niestety stipa jest paskudna, zaciągnał nasionka i pokancerowal przewod nosowy, bo mu sie powbijaly kiedy probował je wykichac
A konwalie wlasnie chce przytachac znad bajora, piekne poletko mam przy ogrodzeniu. A jak tam pachnie.
Miskantow i rozplenic juz nie sadzę, to samo mam ze stipa, wydalam ponad 2 tysie na zabieg u najstarszego bialasa, ktory lubil sobie skubac trawki. Niestety stipa jest paskudna, zaciągnał nasionka i pokancerowal przewod nosowy, bo mu sie powbijaly kiedy probował je wykichac