Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Juzia 17:14, 25 sie 2024

Anda napisał(a)

Fajne to to!!!
W tej rabacie po prawej też bym posadziła jakieś małe drzewko w środku. I róże też mogą być, ale już inne.

I dalej nie wiem w czym wiśni będą przeszkadzać róże...
TAR 17:17, 25 sie 2024

Ooo bardzo przyjemna propozycja. Taki polwysep i przejscie jest.

Dzieki za polecajke.
Anda 17:19, 25 sie 2024

Judith napisał(a)

Na cytowanym przez. Izbie zdjęciu tego nie widać, bo tu są krzaczki, które przyszły mniejsze. Pierwsze 3 sadzonki maja już teraz pędy wchodzące w wisienkę, a jest ona przecież przycięta drastycznie. Potem dorzucę zdjęcie.

Co do kształtu nowej rabaty... Muszę to przemyśleć .

Róże posadziłaś w odpowiedniej odległości. Gałęzie wchodzące na wisienkę możesz bez problemów przycinać tak, aby były krótsze. To róża okrywowa, ona zawsze będzie szła na szerokość. Takie cięcie nie szkodzi, kwitnąć będzie cały czas dalej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
TAR 17:21, 25 sie 2024

Mialam pytac czy tych galezi nie trzeba przycinac? Jak duze rosna te roze. Czy wisienka wieksza juz nie urosnie?
Zana 17:29, 25 sie 2024

Bardzo mi się podoba ta druga propozycja Andy Koło też mi się jakoś nie widzi, ten "jęzor" zdecydowanie do mnie przemawia
Kordina 18:33, 25 sie 2024

Chciałoby się powiedzieć - "a nie mówiłam"? Albo - "ja wiedziałam, że tak będzie" co do deszczu i odżywienia ogrodu
Druga propozycja Andy też mi się podoba
Magara 22:29, 25 sie 2024

Eh, wody trochę z nieba spadło i od razu się dzieje w głowie ogrodniczki

Doradzać w kształcie rabat Ci będę, ale ostatni pomysł Ewy fajnym się wydaje
Wiem jednak, że zdjęcia to zdjęcia, a real to to real - trochę to się jednak różni w sensie wypłaszczenia, zagęszczenia, ciągów komunikacyjnych etc.
No i potrzeb oraz wizji własnych

Wiem jedno - ja bym wisienki nie ruszała Ale ja cykor jestem i miękka buła
LIDKA 06:40, 26 sie 2024

Zostaw te wiśnie. Różom przytniesz raz czy dwa gałązki w sezonie.

Fajnie że masz zapał. Bede kibicować nowej rabacie.

Jak chcesz róże to polecam artemis. Pięknie teraz kwitną, nie chorują i to takie biało śmietankowe żaróweczki widoczne z daleka.

Mi właśnie oklapł zapał i wena na maxa z powodu tego że życie mi dowaliło, nie wiem czy i kiedy wróci ten zapał. I niestety deszcz mi nie wystarczy na poprawę nastroju.

Judith 10:21, 26 sie 2024

Dziewczyny, dziękuję za wszystkie uwagi
Muszę temat przemyśleć.
Nie chciałabym przycinać roz w sezonie, bo zależy mi właśnie na ich rozrośnie. Z drugiej strony - nie chciałabym przesadzać wiśni... Jeśli wiśni nie przesadzę - nowej rabaty nie będę tworzyć (w każdym razie nie teraz ).
Pomyślę . I tak muszę zaczekać - jak radzi Anda - do czasu, gdy wiśni opadną liście.
Juzia 10:28, 26 sie 2024

A jaka to wiśnia???