Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Pokaż wątki Pokaż posty

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

olciamanolcia 12:17, 07 paź 2024

Judith napisał(a)

Ja zawsze zaglądam na stoiska ze starociami na lokalnym targu, ale jak dotychczas nic nie udało mi się upolować .

Ja też uwielbiam takie starocie (czasem mój Nieżon tak się do mnie tak zwraca „pieszczotliwie” )

W mojej okolicy corocznie odbywają się targi ogrodnicze i oprócz roślin jest kilku wystawców właśnie z takimi perełkami .Kupilam sztućce posrebrzane po 2 zeta za sztukę , misy kryształowe za 15 zeta i inne pierdoly .

Basieksp 12:27, 07 paź 2024

Judith napisał(a)

Ja zawsze zaglądam na stoiska ze starociami na lokalnym targu, ale jak dotychczas nic nie udało mi się upolować .

Ja teraz, naprawdę jak coś mi się spodoba miałam taki czas, że wyszukiwałam tych staroci, dość często ale doszłam do wniosku, że mój ogród jednak nie jest duży i musi być miejsce na rośliny, ewentualnie jakieś ozdoby, narazie ozdób mi wystarczy Na siłę już nie szukam
TAR 12:29, 07 paź 2024

Judith napisał(a)

TARciu, doskonale Cię rozumiem.
A nowe ciuchy ze sklepu zawsze piorę przed założeniem.

hehe, ja też. I tylko dziwi i troche smieszy mnie własna fobia do takich rzeczy a nie przeszkadza mi to miec 3 psiakow, ktore spia ze mna w łóżku. Jednak przed snem łapy myte maja obowiazkowo
olciamanolcia 12:32, 07 paź 2024

Basieksp napisał(a)

Oj tam zawsze się zastanawiam ile ja byków zrobiłam, szczególnie jak piszę na telefonie, jedno na co staram się zwracać uwagę to buźki, bo często zdarza mi się odwrotnie nawias postawić

No już kiedyś pisałam że to wszystko przez telefon i szybki palec i brak okularów

Czasem ju ciężko poprawić tym bardziej jak ktoś zacytuje wypowiedź
Ale co tam - najważniejsze , że wiadomo o co hodzi . ( chodzi )
TAR 12:59, 07 paź 2024

olciamanolcia napisał(a)

No już kiedyś pisałam że to wszystko przez telefon i szybki palec i brak okularów

Czasem ju ciężko poprawić tym bardziej jak ktoś zacytuje wypowiedź
Ale co tam - najważniejsze , że wiadomo o co hodzi . ( chodzi )

nigdy nie robilam bykow, konkursy orto celujace a po covidzie cos pyknelo, przestawiam literki i robie bledy. strasznie sie z tym czuje. mam wrazenie, ze jakies neuroprzekazniki w glowie mi sie wylaczyly.
Judith 13:57, 07 paź 2024

TAR napisał(a)

hehe, ja też. I tylko dziwi i troche smieszy mnie własna fobia do takich rzeczy a nie przeszkadza mi to miec 3 psiakow, ktore spia ze mna w łóżku. Jednak przed snem łapy myte maja obowiazkowo

Hehe, u mnie w tym zakresie konsekwencja . Pies nigdy nie spał w łóżku.
Wiem, że ponoć opiekunowie psów dzielą się na tych, którzy z psami śpią i na tych, którzy udają, że nie śpią, ale ja serio zawsze uczyłam psa, że do łóżka nie wolno . Wszędzie wolno, ale do łóżka nie . Mój psina ma swoją materiałową budkę w salonie. I spał tam wiele lat, aż mu się odwidziało i na nocne spanie idzie na kanapę do gabinetu . Nie do salonu, a do gabinetu, ciekawostka . Śmiejemy się, że to gabinet psa .
Kontonaogrod 14:23, 07 paź 2024

Zaglądam i pozdrawiam brakuje mi czwartkowego targu ze starociami/wystawkami z Niemiec - można było cuda za grosze wyszukać. Pół godziny bladym świtem przed pracą wystarczyło

teraz takich cudów nie mam, może i dobrze, mniej różności zwożę do domu
TAR 14:27, 07 paź 2024

Znam wersje, ze dziela sie na tych co śpia z psami i na tych, ktorzy sie do tego nie przyznaja

No coz chcialam by spaly u siebie w poslanku ale luby niby taki twardziel a miekki na popiskiwanie szczeniaka. I juz poszlo. Raz wziety pierwszy to i kolejne byly brane. Moje maja na łóżku poslanka donuty i w nich spia ale moja reka zawsze na jakims bialym karczku mimowolnie mizia.
Basieksp 14:50, 07 paź 2024

To ja jestem z tych co nie śpią z psami ale tylko dlatego, że Aza duża i nawet w dużym łóżku byłoby z nią ciasno ona lubi spać poprostu na podłodze, nie na legowisku tylko na gołej podłodze, w różnych miejscach czasami znajduję ją rano w łazience, na podgrzewanej podłogówce
TAR 18:29, 07 paź 2024

Basiu moje malutkie 2.5 kg szt. Mniejsze niz przutulanki. Choc jak im dobrze to potrafia nagle sie mocno wydluzyc i poszerzyc psie sucharki w kazdym prawie rysunku maja zastosowanie ♡