Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

olciamanolcia 07:15, 07 paź 2024

Judith napisał(a)

O, vinted tez, jasna sprawa .
Do polowania w second handzie (pokolenie dziecia mówi „w lumpie”, ja kiedyś mówiłam „w pevexie” ) trzeba mieć dar. Ja go nie mam - stanę, patrzę i nic nie widzę. A dzieć odpala jakaś wewnętrzną koparkę i zaraz wyłapuje coś ekstra. Ma mój podziw .

Ja to zawsze mówię , że byłam w Armanim

Ale ile perełek stamtąd mamy
Pare lat temu wyhaczyłam chustę Hermes-i nie żadne made in Turkej czy Wietnam -ordżinal za 99 groszy...
Wafel 09:09, 07 paź 2024

To ci się trafiło... Ja szukam szalika Burrbery, do śmierci nie znajdę pewnie
Wiaan 09:13, 07 paź 2024

olciamanolcia napisał(a)

Ja to zawsze mówię , że byłam w Armanim

Ale ile perełek stamtąd mamy
Pare lat temu wyhaczyłam hustę Hermes-i nie żadne made in Turkej czy Wietnam -ordżinal za 99 groszy...

Niezły temat Kiedyś nic nie umiałam tam znaleźć, ale mój nastolatek mnie dokładnie poinstruował jak to się robi Mamy u siebie taki z perełkami, ostatnio kupiłam płaszcz, stan idealny, markowy, oryginalny trencz za 30 zeta, wart 2 tys. Córka poluje i ma super ciuszki za grosze. Dzisiaj w sklepach jakość pozostawia wiele do życzenia, a jak już tak jest to ceny kosmiczne.
Śmieszy mnie jak ludzie sobie wydzierają torebki z ręki, ostatnio kobitka straciła koszyk z łowami z własną kurtką, którą tam włożyła Ja to taki klient na lajcie, chodzę bez spiny i zakupy tylko dla siebie, nie na handelek
Basieksp 09:21, 07 paź 2024

A ja lubię w wyszukiwać jakieś ozdoby ostatnio kupiłam za kilka złotych poidełko, w kształcie serca, może to była jakaś donica u mnie robi za poidełko mam też kilka wazonów, dzbanków z mosiądzu, lubię jak coś mi się fajnego trafi
TAR 09:22, 07 paź 2024

Ja juz mam tyle ciuchow, ze nie ogarniam. Nie kupuje, musze "zedrzec" to co mam
TAR 09:26, 07 paź 2024

Judith napisał(a)

No wiadomka. U mnie to jednakowoż nie wchodzi w grę, bo ja rośliny w doniczkach ubijam . Choć wysadzone jesienią tawulki zostawione na zimę w donicach przeżyły i nawet kwitły .

Moze nieprecyzyjnie sie wyrazilam. Doniczkowe mam posadzone wszystkie, doluje tylko te co sa z goła bryla korzeniowa lekko przysypane by nie wyschły. Np. od 2 miesiecy czeka 10 sadzonek paproci ale nie mam jeszcze przygotowanego miejsca, kupilam, bo akurat na lokalnych facet sprzedawal za grosze. 10 sadzonek kobylastych kosztowalo mniej niz 1 w ogrodniczym.
To jak z Waszymi zakupami w second handach, jest okazja na dobre za grosze, to kupilam
olciamanolcia 09:29, 07 paź 2024

Chustę nie hustę
W Hermesie chodzę a byki robię
olciamanolcia 09:32, 07 paź 2024

TAR napisał(a)
Ja juz mam tyle ciuchow, ze nie ogarniam. Nie kupuje, musze "zedrzec" to co mam

Ja zawsze sobie tłumacze ze najwyżej będzie do ogrodu
Basieksp 09:36, 07 paź 2024

olciamanolcia napisał(a)
Chustę nie hustę
W Hermesie chodzę a byki robię

Oj tam zawsze się zastanawiam ile ja byków zrobiłam, szczególnie jak piszę na telefonie, jedno na co staram się zwracać uwagę to buźki, bo często zdarza mi się odwrotnie nawias postawić
TAR 09:56, 07 paź 2024

olciamanolcia napisał(a)

Ja zawsze sobie tłumacze ze najwyżej będzie do ogrodu
do ogrodu to mam osobna szafe a i tak w tych samych portkach latam bo wygodne