Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Magara 22:59, 05 lis 2024

Judith napisał(a)

Magarko, cokolwiek zrobisz będzie dobrze . Bo w ogóle zrobisz, a to najważniejsze jest .

Tego się trzymam
Judith 10:59, 06 lis 2024

LIDKA napisał(a)

Dopiszcie mnie do lutowego klubu

W grupie siła!
Judith 11:09, 06 lis 2024

Magara napisał(a)

Tego się trzymam

No i git .
Dzisiaj widziałam filmik pokazujący życie w zaawansowanym wieku w zależności od tego czy człowiek jest aktywny fizycznie, czy nie. Ekran podzielony na pół i te same sytuacje życiowe ukazane w jednym i drugim przypadku. Bardzo działa na wyobraźnię . Nie mogę znaleźć linka, psiakostka…

EDIT: znalazłam!
https://youtu.be/6vWmOKzJuRs?feature=shared
Basieksp 12:58, 06 lis 2024

A ja byłam w poniedziałek bardzo aktywna poszłam sobie na fitness, u nas na wioskę obok fajnie, nawet bardzo mi się podobało wtorek ok, ale dziś zakwasy ze zdwojoną siłą się odezwały, a jutro powtórka, ale dam radę A tak szczerze, to myślałam, że mam dużo lepszą kondycję, naprawdę tak myślałam
Judith 17:19, 07 lis 2024

Basieksp napisał(a)
A ja byłam w poniedziałek bardzo aktywna poszłam sobie na fitness, u nas na wioskę obok fajnie, nawet bardzo mi się podobało wtorek ok, ale dziś zakwasy ze zdwojoną siłą się odezwały, a jutro powtórka, ale dam radę A tak szczerze, to myślałam, że mam dużo lepszą kondycję, naprawdę tak myślałam

Basiu, fajnie, że masz blisko .
Zakwasy wcale nie świadczą o braku kondycji .
Jak tam dzisiaj po kolejnych zajęciach?
Judith 17:45, 07 lis 2024

Wiem, że bez zdjęć się nie liczy, ale zamierzam poczynić wpis ku pamięci .
A WIĘC kilka dni temu dotarły do mnie wreszcie spóźnione nieco róże Heidetraum (z gołym korzeniem) w liczbie sztuk 6 do uzupełnienia mojej miejskiej rabaty różanej.
Wczoraj posadziłam 3 i padłam z wycieńczenia, dzisiaj kolejne 3 - tym razem w siąpiącym upierdliwym deszczyku. Teraz zalegam na kanapie, zaraz zabieram się za ćwiczenia na obolały kręgosłup.
Dlaczego obolały skoro przecież przekopałam i przygotowałam miejsce już dawno? Bo doły prawie półmetrowe musiałam kopać i wywozić wykopany żółty piach, zaś wierzchnią warstwę ziemi pracowicie mieszać na taczce z kompostem. Moje plecy po tej robocie krzyczą z bólu…
No ale co tam plecy, najważniejsze, że rabatka liczy sobie docelową liczbę 12 róż, tadam! .
Prace toczyły się w głównej mierze w świetle li i jedynie ogrodowej latarni. Latarnia fajna jest, ma czujnik zbliżeniowy. No ale jak człowiek nie wykonuje gwałtownych ruchów to gaśnie po 30 sekundach, bo tak jest ustawiona osobiście przeze mnie .
Co zatem robiła dzielna Judith? Co pół minuty odrywała się od roboty i stając przed latarnią machała rękami niczym wołający o pomoc rozbitek na morzu .
Nudy nie było i jeszcze dodatkowe przysiady zaliczone .
No i zdjęć nie ma, bo ciemno, a nowe krzaczki róz to i tak tylko przycięte kikutki .
Basieksp 19:01, 07 lis 2024

Judith napisał(a)

Basiu, fajnie, że masz blisko .
Zakwasy wcale nie świadczą o braku kondycji .
Jak tam dzisiaj po kolejnych zajęciach?

Na 19,30 idę, akurat czekam na sąsiadki
LIDKA 19:30, 07 lis 2024

Judith napisał(a)
Wiem, że bez zdjęć się nie liczy, ale zamierzam poczynić wpis ku pamięci .
A WIĘC kilka dni temu dotarły do mnie wreszcie spóźnione nieco róże Heidetraum (z gołym korzeniem) w liczbie sztuk 6 do uzupełnienia mojej miejskiej rabaty różanej.
Wczoraj posadziłam 3 i padłam z wycieńczenia, dzisiaj kolejne 3 - tym razem w siąpiącym upierdliwym deszczyku. Teraz zalegam na kanapie, zaraz zabieram się za ćwiczenia na obolały kręgosłup.
Dlaczego obolały skoro przecież przekopałam i przygotowałam miejsce już dawno? Bo doły prawie półmetrowe musiałam kopać i wywozić wykopany żółty piach, zaś wierzchnią warstwę ziemi pracowicie mieszać na taczce z kompostem. Moje plecy po tej robocie krzyczą z bólu…
No ale co tam plecy, najważniejsze, że rabatka liczy sobie docelową liczbę 12 róż, tadam! .
Prace toczyły się w głównej mierze w świetle li i jedynie ogrodowej latarni. Latarnia fajna jest, ma czujnik zbliżeniowy. No ale jak człowiek nie wykonuje gwałtownych ruchów to gaśnie po 30 sekundach, bo tak jest ustawiona osobiście przeze mnie .
Co zatem robiła dzielna Judith? Co pół minuty odrywała się od roboty i stając przed latarnią machała rękami niczym wołający o pomoc rozbitek na morzu .
Nudy nie było i jeszcze dodatkowe przysiady zaliczone .
No i zdjęć nie ma, bo ciemno, a nowe krzaczki róz to i tak tylko przycięte kikutki .

To sie narobiłaś.
Mam taką lampe przed garażem i jak jest wiatr to miga całymi nocami.
Myśle ją wymienic na zwykłą.
Judith 20:13, 07 lis 2024

Basieksp napisał(a)

Na 19,30 idę, akurat czekam na sąsiadki

Powodzenia!
Judith 20:18, 07 lis 2024

LIDKA napisał(a)

To sie narobiłaś.
Mam taką lampe przed garażem i jak jest wiatr to miga całymi nocami.
Myśle ją wymienic na zwykłą.

Lidka, czułość czujnika można regulować. Sprawdź czy w Twoim czujniku można (bo niestety nie w każdym).