Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

TAR 20:50, 20 lis 2024

Tess napisał(a)

TAR, Aniu - a co masz w koszyku? (ja się zabiję - wieloletni odwyk diabli wzięli )

Metasekwoje szczepiona, milorzeba pendule i dwie puchowe sosenki
Judith 08:19, 21 lis 2024

Tess napisał(a)

Kurde, no super. Parocję już dzisiaj kupiłam

Szybka akcja! super
Judith 08:20, 21 lis 2024

Pada śnieg!
Agatorek 09:04, 21 lis 2024

Pięknie wygląda ta róża
Tess 20:48, 21 lis 2024

Judith napisał(a)
Pada śnieg!

U mnie spadł rano i cały dzień leży, zimno jak diabli. brrrr....
Judith 11:48, 22 lis 2024

Agatorek napisał(a)
Pięknie wygląda ta róża

Dzisiaj jej nie widać spod śniegu
Judith 11:50, 22 lis 2024

Tess napisał(a)

U mnie spadł rano i cały dzień leży, zimno jak diabli. brrrr....

U mnie dzisiaj śnieg, słońce i zero wiatru - przecudowna pogoda .
Anda 11:56, 22 lis 2024

Tess napisał(a)

Ewa, czy parocja Persian Spire może być prowadzona na drzewko wielopniowe? Bom dzisiaj zakupiła, wybierając taką ładną z jedną nóżką , żeby na wąsko ją prowadzić.
A teraz grzebię w necie i widzę superaśne wielopniowe perocje. I strasznie mi się podobają.

I przy okazji - czy śniegowiec da radę w gliniastej glebie? Aleś mi Dziewczyno chciejstwa włączyłaś Cmok!

Śniegowiec bezproblemowo rośnie w glebie gliniastej

Co do tego rodzaju parocji, to trudno określić. Zależy od pokroju danej rośliny. One z tej nóżki wypuszczają bardzo dużo raczej cienkich gałązek idących prosto do góry. Musiałabyś poczekać aż one urosną i zgrubieją, czyli parę lat. Potem wybrać te najgrubsze, a resztę wyciąć. Teraz ważne jest, żeby krzew dobrze się ukorzenił, czyli w kolejnych latach miał dużo liści karmiących korzenie

Gdybyś kupiła parocję gatunek, to tutaj miałabyś większe pole do popisu. Parocje bardzo dobrze znoszą cięcie i można z nich robić nawet niwaki.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Judith 11:56, 22 lis 2024

Jest pięknie

Anda 11:57, 22 lis 2024

Judith, śniegu w ogóle nie zazdroszczę Mimo że ładnie u Ciebie w tej sniegowej pierzynce.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies