Moja Parocja to na razie ma kształt kulisty ale zgestniała mocno. Ja po prostu o niej zapomnialam i rosnie sobie spokojnie. Moze jakby galazki jej odrutowac to wyjdzie na wielopniową.
Judith, ciesz sie tym sniegiem, od poniedzialku cieplo zapowiadaja. Kto wie czy to nie jedyny snieg tego sezonu u mnie tamto stopnialo i kaszka teraz zasypala. Ale musi byc w nocy mroznie bo w 2 misach z woda jest warstwa lodu. Pora mise w weekend oproznic i korek wyjac.
Fakt, jest pięknie . Choć już wszystko się topi...
Ale cieplejszy weekend by mi się przydał, wycięłabym znowu trochę bylin i zebrała liście klonu z rabaty pod nim - są duże i grube i słabo się kompostują.
Psina ze śniegu zadowolona?
Cześć Judith, czytam Wasze rozkminki odnośnie drzewka. Z tych polecanych mam tylko heptacodium i jestem nim zauroczona. Parocje Persian spire szukam od 3 lat w szkółkach i nie udało mi się znaleźć. W sklepie online znalazłam tylko 20 cm co mnie zniechęciło, bo ona wolno rośnie. Czy możesz mi napisać na priv gdzie można znaleźć większe? Tak zrozumiałam przynajmniej, że masz na oku miejsce gdzie można zamówić.
Pozdrawiam, Ola.
A skąd jesteś, Olu (GingerO)? Bo ja kupiłam stacjonarnie, zachodnia strona Warszawy. Ładna duża i gęsta.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.