Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

TAR 20:48, 03 maj 2025

Judith napisał(a)
Wyszłam z kawusią na taras cieszyć się ogrodem. Z tego siedzenia mam kolejne supertunie posadzone w doniczkach i wstępny zarys kolejnego wycinka koła do darcia darni

co tak mało, za płasko troche i za chude to koło
mrokasia 21:36, 03 maj 2025

Znaczy kawa ma moc .

A co do deszczu - na rabatach za domem wilgotno na 8-10 cm, głębiej pustynia… Tuje wysysają wszystko.
Magara 22:27, 03 maj 2025

Judith napisał(a)
Piesowi też się podoba

Uśmiałam się z psiej radości
Moje psie doświadczenia są takie, że nie wiadomo czy pies się w ten sposób cieszy z rzeczywistości czy tarza ze śmiechu słysząc jakie mamy plany
W dobrym kierunku planujesz Nadmiar trawnika jest przereklamowany
Alija 00:30, 04 maj 2025

Przy kawie przychodzą dobre pomysły do głowy. Trawniki są pracochłonne, trzeba je ograniczać.
Judith 00:37, 04 maj 2025

TAR napisał(a)

co tak mało, za płasko troche i za chude to koło

Hehe, kusicielka
Judith 00:38, 04 maj 2025

Magara napisał(a)

Uśmiałam się z psiej radości
Moje psie doświadczenia są takie, że nie wiadomo czy pies się w ten sposób cieszy z rzeczywistości czy tarza ze śmiechu słysząc jakie mamy plany
W dobrym kierunku planujesz Nadmiar trawnika jest przereklamowany

Ta linia prosta mi tu zgrzytała - to jest strona ogrodu z kołami i w tym miejscu ta rabatka przestała pasować
Judith 00:40, 04 maj 2025

mrokasia napisał(a)
Znaczy kawa ma moc .

A co do deszczu - na rabatach za domem wilgotno na 8-10 cm, głębiej pustynia… Tuje wysysają wszystko.

U mnie zadziwiająco jest - jak głęboko bym nie kopała - ziemia jest wilgotna. Teraz po deszczu (a dzisiaj wieczorem znów chwilę padało) tylko ta wilgoć się utrwaliła. To bardzo dziwne, ale nie wnikam, tylko się cieszę .
Judith 00:44, 04 maj 2025

Alija napisał(a)
Przy kawie przychodzą dobre pomysły do głowy. Trawniki są pracochłonne, trzeba je ograniczać.

A nie, pomysł jest zeszłoroczny . I miał być realizowany, gdy skończę z sadzeniem i dzieleniem roślin. Ale przy kawusi się znudziłam, więc poszłam mierzyć, kreślić i wyznaczać . Nosiło mnie, a że nie miałam na sobie roboczych ciuchów, wzięłam się za coś, co nie groziło upapraniem się ziemią .