Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 09:24, 27 lut 2023

Magara napisał(a)
Felki rządzą
Największą ich wartością (poza zajefajnością używania) jest to, że jak któryś element padnie można wymienić tenże, a nie wywalać sekator i kupować nowy - to mądrości Małżonka mojego

Judith - prac zewnętrznych dziś zazdraszaczam

U Ciebie za to śnieg i piękne widoki .
Wiolka5_7 10:21, 27 lut 2023

Anda napisał(a)
Poza tym żaden Fiskars czy Gardena nie dorównuje mu ostrością.

To prawda
Wiolka5_7 10:25, 27 lut 2023

Judith napisał(a)

Przy składaniu zamówienia nie miałam pojęci, że jest taka rozmaitość modeli. Dotychczas sekator to był dla mnie po prostu sekator . Poszłam na łatwiznę i zamówiłam model, jaki ma Wiola (która wyraziła swoje zadowolenie ). A jaki to model - nie pamiętam! .

Model 6
Judith 10:54, 27 lut 2023

Wiola, usuń proszę nazwę firmy, zostaw proszę tylko numer modelu.
Nowa12 11:32, 27 lut 2023

A to przy okazji Was zapytam bo zawsze mnie to zastanawiało czemu nie można na forum podać nazwy szkółki gdzie się kupiło jakąś roslinę albo nazwy firmy sekatorka.
Jeżeli dziewczyny pytają gdzie ktoś kupił sadzonki to czemu nie można podać nazwy szkółki. Nie chodzi tu o reklamę tylko informację.
Judith 11:57, 27 lut 2023

Nowa12 napisał(a)
A to przy okazji Was zapytam bo zawsze mnie to zastanawiało czemu nie można na forum podać nazwy szkółki gdzie się kupiło jakąś roslinę albo nazwy firmy sekatorka.
Jeżeli dziewczyny pytają gdzie ktoś kupił sadzonki to czemu nie można podać nazwy szkółki. Nie chodzi tu o reklamę tylko informację.

Te nazwy można podać zawsze w wiadomości prywatnej .
Świat kręci się wokół konsumpcji. Wszystko - każda okazja, każdy kanał komunikacji wykorzystywany jest do reklamy. Najczęściej uleganie reklamie dzieje się całkowicie nieświadomie. Reklamie ulegają nawet fachowcy od marketingu znający techniki manipulacji odbiorcą. Taka jest rzeczywistość - możemy uznawać to za szansę lub za przekleństwo, ale jest to fakt.
Najskuteczniejszą jest natomiast reklama, która udaje dobrą radę, "sąsiedzkie" polecenie. Dlatego - kiedyś to już pisałam - najbezpieczniej jest (czyli tak, by nie było wątpliwości w kwestii intencji) nie podawać w publicznej przestrzeni nazw firm.
Wiolka5_7 12:09, 27 lut 2023

Judith napisał(a)
Wiola, usuń proszę nazwę firmy, zostaw proszę tylko numer modelu.

Już
Judith 12:11, 27 lut 2023

Wiolka5_7 napisał(a)

Już

Dziękuję ❤️
Gruszka_na_w... 12:55, 27 lut 2023

Gdyby chwytami maretingowymi posługiwał się jakiś świeżak forumowy, to miałabym obawy, że jego intencje są nie do końca uczciwe. Jeśli natomiast swoim doświadczeniem w korzystaniu z narzędzi ogrodowych i zakupami w szkółkach dzieli się ktoś, kto na forum funkcjonuje od dłuższego czasu, to chętnie z takich opinii korzystam. Pewnym technicznym problemem byłoby odpowiadanie na priv na dziesiątki zapytań.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 13:31, 27 lut 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Gdyby chwytami maretingowymi posługiwał się jakiś świeżak forumowy, to miałabym obawy, że jego intencje są nie do końca uczciwe. Jeśli natomiast swoim doświadczeniem w korzystaniu z narzędzi ogrodowych i zakupami w szkółkach dzieli się ktoś, kto na forum funkcjonuje od dłuższego czasu, to chętnie z takich opinii korzystam. Pewnym technicznym problemem byłoby odpowiadanie na priv na dziesiątki zapytań.

Haniu, świeżak i jego intencje są łatwe do przejrzenia. Trudniej jest z zadomowionymi użytkownikami DOWOLNEJ przestrzeni w Internecie (w szczególności dotyczy to Instagrama). Im jesteś bardziej popularny/popularna w danej przestrzeni, tym smakowitszym kąskiem dla danej firmy jesteś . Znasz Dominika Strzelca tworzącego małe ogrody? Jego program powstał po to, by promować sklepy budowlane. Nie przeszkadza mu to oczywiście być programem zwyczajnie fajnym, ale inspiracją do powstania niemal wszystkich (prócz skończonej ilości ) tego typu programów jest cel marketingowy. Wcześniej Dominik prowadził program o remontach...
A zatem - chrońmy ten nasz sympatyczny kawałek internetowej ogrodowiskowej rzeczywistości .