Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Agatorek 22:37, 27 lut 2023

Judith napisał(a)

Znasz Dominika Strzelca tworzącego małe ogrody? Jego program powstał po to, by promować sklepy budowlane. Nie przeszkadza mu to oczywiście być programem zwyczajnie fajnym, ale inspiracją do powstania niemal wszystkich (prócz skończonej ilości ) tego typu programów jest cel marketingowy. Wcześniej Dominik prowadził program o remontach...
.

Czytałam jego wypowiedź, że od zawsze był pasjonatem ogrodów i roślin, i gdy tylko pojawiła się możliwość przejścia do programu o tej tematyce, to to zrobił.
Oczywiście ktoś musi finansować rośliny/materiały budowlane, nie będzie tego przecież robić stacja tv, więc przy okazji „sponsorowania” pojawia się sklep budowlany. Szczerze mówiąc, to często oglądam „polowanie na ogród” i albo jestem mało podatna na manipulacje, albo mało spostrzegawcza , bo nie zauważyłam, żeby pojawiała się tam reklama jakiegoś sklepu (raz na ileś odcinków pokazują jak przyjeżdża np samochód z roślinami, ale nie pamietam, czy było tam pokazane logo sklepu). Można też przyjąć wersję po środku, że czasami przy oglądaniu tv robię jeszcze inne rzeczy i nie zwracam uwagi na szczegóły .
Już bardziej nachalnie pokazują to w programach remontowych, gdzie np. pracownik jedzie do sklepu i pyta się sprzedawcy o jakieś narzędzie, czy inną rzecz. Jakby sam nie wiedział, jaki produkt jest odpowiedni. Oczywiście jest to ustawione , ale wygląda to dość śmiesznie .

Agatorek 22:38, 27 lut 2023

Kurczę, miskanty ruszyły…

U nas zimno było, mimo słońca.
Judith 23:19, 27 lut 2023

Agnieszko, oczywiście. Pasjonat będzie najlepszym przekaźnikiem reklamy. Bo wiarygodnym. W tę stronę ewoluuje reklama - ma być podana tak, ze nie wiesz, ze to reklama. I możesz nawet nie zapamiętać logo i nazwy firmy. Ale gdy będziesz dokonywać wyboru, Twoja podświadomość podpowie Ci jedyny właściwy produkt - ten, który został Ci przedstawiony nawet nie wiesz kiedy. Tak to działa .
Judith 23:19, 27 lut 2023

Agatorek napisał(a)
Kurczę, miskanty ruszyły…

U nas zimno było, mimo słońca.

Ale tylko SilberSpinne .
Wiolka5_7 07:59, 28 lut 2023

A w tych miskantach to czasem nie zeszłoroczne liście? Bo niemożliwe aby w lutym ruszyły.Moje też mają trochę zielonego
Agatorek 10:00, 28 lut 2023

Judith napisał(a)

Ale tylko SilberSpinne .

To dobrze, bo tego akurat nie mam . Mam za to zaległości w cięciu .

Judith, takie zjawisko pojawia się i tutaj, na forum. Ktoś poleci jakąś roślinę i szał, wszyscy (większość) kupują
Judith 10:12, 28 lut 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
A w tych miskantach to czasem nie zeszłoroczne liście? Bo niemożliwe aby w lutym ruszyły. Moje też mają trochę zielonego

Podobny trop wskazała Hania. Nie mam pojęcia czy to nowe czy zeszłoroczne... Wyglądają dość świeżo , no i są nie tylko w środku kępy, ale również na brzegach...
Judith 10:14, 28 lut 2023

Agatorek napisał(a)

To dobrze, bo tego akurat nie mam . Mam za to zaległości w cięciu .

Judith, takie zjawisko pojawia się i tutaj, na forum. Ktoś poleci jakąś roślinę i szał, wszyscy (większość) kupują

To jest zupełnie inna sytuacja - w ten sposób tworzy się trendy . Ale nie jest to reklama konkretnego produktu.

W kwestii miskanta - jak widać z wypowiedzi Hani i Wioli - ta zieleń niekoniecznie świadczy o budzeniu się do życia .
DariaB 10:27, 28 lut 2023

U mnie jeszcze zima pełną gębą, żadne trawy poza seslerią nie wyglądają na żywe Co do reklamy to się z Tobą zgadzam, jesteśmy nią atakowani z każdej strony i nasza podświadomość wszystko sobie gdzieś tam zapisuje i później wykorzysta ale mi osobiście często reklamy w programach nie przeszkadzają jak nie są bardzo, bardzo nachalne, ale ja mało oglądam tv i te programy które wybieram nie są aż tak nimi naszpikowane. Najbardziej mnie wkurzają reklamy w radiu, działają mi na nerwy okropnie.
sylwia_slomc... 11:46, 28 lut 2023

Judith napisał(a)
Dzisiaj jest jeden z tych dni tygodnia, w których już minutę po robocie mogę być w ogrodzie.
A zatem - zważywszy zaobserwowany stan miskantów SilberSpinne - rzuciłam się do przycinania tych, które się jeszcze ostały.
Zobaczcie, jaki to stan :

Jeszcze nigdy nie przycinałam traw tak wcześnie i do tego nigdy przy przycinaniu nie były w tak zaawansowanym rozwoju!

U mnie w tym stanie trzcinnik KF