Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 13:09, 05 mar 2023

Martka, dużo bratków widziałam w piątek w markecie budowlanym. I prymulek. Ale nie kupiłam (choć kusiły), bo do ziemi ich teraz nie można wsadzić, a w doniczkach - zabiję .

A tymczasem za oknem…
Dół się pogłębia…
Anda 13:25, 05 mar 2023

Nie zabijesz, kupuj bratki Moje kupione w listopadzie przetrzymały wszystkie mrozy grudniowe i lutowe w donicy przed domem bez problemu

Na doła lampa świetlna i komedie w telewizji lub czytane. Mnie ogólnie o tej porze roku pomagają książki - kryminały, ogrodnicze lub fantasy i sci-fi. Tylko, że ja pracuję dużo na zewnątrz, więc światła mi nie brakuje i dół nie taki duży, raczej dołek
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basieksp 13:38, 05 mar 2023

U nas podobnie za oknem a jeszcze chwilę temu świeciło słońce.
Judith 13:45, 05 mar 2023

Anda napisał(a)
Nie zabijesz, kupuj bratki Moje kupione w listopadzie przetrzymały wszystkie mrozy grudniowe i lutowe w donicy przed domem bez problemu

Na doła lampa świetlna i komedie w telewizji lub czytane. Mnie ogólnie o tej porze roku pomagają książki - kryminały, ogrodnicze lub fantasy i sci-fi. Tylko, że ja pracuję dużo na zewnątrz, więc światła mi nie brakuje i dół nie taki duży, raczej dołek

Z bratkami jeszcze się wstrzymam. Jest zbyt zimno, nawet na to, by je wsadzić do dużej donicy na dworze (bo trzeba by wyjść ).
Książki i seriale pomagają, ale sam fakt, ze dzień trzeba spędzać na siedząco/leżąco nie z wyboru a - z uwagi na pogodę - z musu, jest dołujący.
A serial sobie bardzo pogodny wybrałam - „The Walking Dead” . Lecę cięgiem już 9 sezon .
Gruszka_na_w... 13:46, 05 mar 2023

Mnie duchowo wspiera widok rosnących w oczach cebulowych. Rośliny wiedzą swoje, za dwa tygodnie wiosna i tego się trzymajmy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 13:46, 05 mar 2023

Basieksp napisał(a)
U nas podobnie za oknem a jeszcze chwilę temu świeciło słońce.

Basiu, zazdroszczę słońca, które było . U nas od kilku dni jednolita szarość.
LIDKA 13:53, 05 mar 2023

Jak oglądasz taki serial to nie dziwota że doła masz...

Judith 13:58, 05 mar 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mnie duchowo wspiera widok rosnących w oczach cebulowych. Rośliny wiedzą swoje, za dwa tygodnie wiosna i tego się trzymajmy.

To jest akurat awykonalne, bo nie wystawiam nosa za drzwi .
Albo szarzyzna, albo zimnica, albo wietrzysko, albo deszcz, albo grad/śnieg, a najczęściej kombinacja powyższych.
Tak, ze ten . Czekam na słońce .
Judith 14:02, 05 mar 2023

LIDKA napisał(a)
Jak oglądasz taki serial to nie dziwota że doła masz...

Lidka, dół jest spowodowany brakiem słońca i możliwości wyjścia ma dwór li i jedynie .
Gdy powyższe braki nie miały miejsca, zombiaki nie miały wpływu na samopoczucie . Poza tym, wbrew pozorom, sporo pozytywnych emocji niesie ten serial .
Rojodziejowa 14:44, 05 mar 2023

Jak już Ci seriali braknie, to polecam jeden już starszy, ale niezmiennie mój ukochany o równie „radosnym” tytule - „Six feet under”

U mnie właśnie prószy i jakoś ciężko uwierzyć, że to marzec