Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Gruszka_na_w... 14:06, 08 mar 2023

April napisał(a)

Haniu, mamy podobny gust filmowy
Fauda chyba najbardziej mi się podobała i Karppi

W filmach szukam nie tylko rozrywki. Miałam fazę na zainteresowanie ortodoksyjnym judaizmem. Shtisel mnie oczarował. Z rozpędu obejrzałam Unorthodox. Zachwyt był nieco mniejszy, ale poświęconego czasu nie żałuję.
Fauda ma dobry scenariusz. Trzyma w napięciu. Warto obejrzeć dla zrozumienia sytuacji politycznej w regionie.
Rozrywkowo oglądałam Sześć stóp nad ziemią i Weeds (Trawka).
Czasem oglądam serial ze względu na ulubionego aktora/aktorkę. Z uwielbienia dla talentu Oliwii Colman obejrzałam Ogrodników i Broadchurch. Ma kobieta dar.

Dopisuję jeszcze niemiecki serial Babylon Berlin. Świetnie oddaje ducha epoki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 14:14, 08 mar 2023

Judith napisał(a)
Równouprawnienia, partnerstwa, wolności, praw człowieka, siostrzeństwa życzę wszystkim Kobietom .

Dziękuję! Dodam brak szklanych sufitów.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Anda 14:20, 08 mar 2023

Wymienił juz ktoś Breaking Bad i Better Call Soul? Czy po polsku to inne tytuły i nie rozpoznałam?
Haniu, skoro lubisz Soprano’s (oglądałam nawet już dwa razy) to mogłyby Ci przypasować
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 15:31, 08 mar 2023

Anda napisał(a)
Wymienił juz ktoś Breaking Bad i Better Call Soul? Czy po polsku to inne tytuły i nie rozpoznałam?
Haniu, skoro lubisz Soprano’s (oglądałam nawet już dwa razy) to mogłyby Ci przypasować

To nr 2 i 3 na mojej liście. Trzeba jeszcze dopisać El Camino. Dla ciekawych losów Jessego. To film fabularny. Zamyka ostatecznie serial Breaking Bad. Ten drugi wymieniony przez Ciebie serial w Polsce występuje jako :Lepiej zadzwoń do Soula.
Makao 15:46, 08 mar 2023

Anda i Gruszka a te filmy co podajecie to na Netflix?
Gruszka_na_w... 16:05, 08 mar 2023

Makao napisał(a)
Anda i Gruszka a te filmy co podajecie to na Netflix?

Breaking Bad, Zadzwoń do Soula i El Comino -tak.
mrokasia 16:11, 08 mar 2023

Ja nie serialowa niestety i tyle propozycji się zmarnuje . Co najwyżej mini seriale oglądam, 6-8 odcinków. Jak widzę, że jakaś produkcja ma 4-5 sezonów po 12-15 odcinków to od razu wypada z listy.

Za to ostatnio obejrzałam na netflixie film Nie patrz w dół. Przy moim lęku wysokości przeżyłam naprawdę sporą dawkę stresu. Ale polecam.
nyna76 20:21, 08 mar 2023

A ja uwielbiam te długie serale.
Właśnie 2 raz jadę z Upadkiem Królestwa w oczekiwaniu na 5 sezon.
Nawet 2 razy obejrzałam Ania nie Anna coś tam sobie robię, a to leci w tle ...
Judith 08:11, 09 mar 2023

Kolejny dzień biały poranek…

Na całej połaci - śnieg.
W przeróżnej postaci - śnieg.
Na siostry i braci
Zimowy plakacik - śnieg... śnieg.
Na naszą równinę - śnieg.
Na każdą mieścinę - śnieg.
Na tłoczek przed kinem
Na ładną dziewczynę - śnieg... śnieg.

J. Przybora

olciamanolcia 08:15, 09 mar 2023

Są plusy tego śniegu-ziemia będzie super nawilżona- zobaczysz jak wszystko potem pięknie ruszy.