Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Kordina 20:43, 28 mar 2023

Ja tam mogę bloki startowe przesunąć o 1 dzień Agnieszko
Agatorek 20:44, 28 mar 2023

Ja pewnie też. Oby melodia zagrała
Wiolka5_7 21:09, 28 mar 2023

AnnaCh napisał(a)
U mnie w radio dziś straszyli, że po niedzieli znowu zima
Widziałam prognozy na przyszły tydz, masakra! :-/ a miałam sobie rośliny dzielić i sadzić
Agatorek 21:24, 28 mar 2023

HMm chyba nie będę sprawdzać wcześniej niż w niedzielę tych prognoz. Po co się stresować
Basieksp 21:49, 28 mar 2023

Ja też mam plany na weekend a po niedzieli, może pogoda się nie sprawdzi, zawsze sobie tłumaczę, że takie długoterminowe prognozy potrafią się zmienić
Makao 22:26, 28 mar 2023

Judith napisał(a)

Ania, ale w jakim sensie walka?

Bo wg wizji mego małża (kiedyś) ogród to trawnik i tuje. Żadnych kwiatów i innych róslin. Musiałam wypraszać każdy kawałek rabat a czasem robić je po kryjomu. Rośliny też kupowałam w tajemnicy. Udawało mi się jakoś je przemycać i wmawiać że dostałam. Trochę to trwało (ze 13 lat) a jak zauważył że to nawet wygląda i że nie wygra z moimi marzeniami to ustąpił gdy przekopywałam sama kolejny połać trawy by zrobić kolejną wyproszoną rabatę. Pamietam to jak dziś gdy podszedł i zapytał czy pomóc.
I choć wciąż rabaty były minimalnymi paskami to i tak się bardzo cieszyłam.

Potem to poszło już szybciej. Z sezonu na sezon coraz bardziej się interesował. Czasami pojechał ze mną na zakupy do ogrodniczego zobaczyć co i jak.
Gdy trafiłam na ogrodowisko to trochę go to irytowało bo znowu za dużo zaczęłam wymagać i kombinować.

W końcu jednak i w tym temacie odpuścił.

Teraz to już małż jest wciągnięty w ten ogród na maksa i uzależniony od pracy w nim bardziej niż ja. Razem omawiamy co jeszcze zmienić.
Tak jest mi o wiele łatwiej.

Łatwo nie miałam ale wywalczyłam swoje marzenie o ogrodzie. Dlatego teraz jestem z niego taka dumna
Judith 07:05, 29 mar 2023

Dziewczyny, myślmy o prognozie na najbliższe dni i nie zaprzątajmy sobie głowy wróżeniem z fusów, bo tym wszak jest prognoza długoterminowa .
Judith 07:11, 29 mar 2023

Makao napisał(a)

Bo wg wizji mego małża (kiedyś)[…]

Aniu… Priv.
Makao 08:35, 29 mar 2023

Judith napisał(a)

Aniu… Priv.

Teraz to nawet Maję w ogrodzie i polowanie na ogród ogląda ze mną.
Mam luz ogrodowy.
Buziam mocno
AnnaCh 09:58, 29 mar 2023

Makao napisał(a)

Teraz to nawet Maję w ogrodzie i polowanie na ogród ogląda ze mną.
Mam luz ogrodowy.
Buziam mocno
Ze mną Maję ogląda mój Jasiek, bo wie, że lubię i chce sprawić mi przyjemność, że się interesuje też Choć chyba trochę lubi, zawsze sieje rzodkiewki i fasolki
Mój M też totalnie nieogrodowy, on też miałby trawnik co najwyżej tuje, ale nie było na szczęście walki, zawsze mi mówi, że jak chcę, to żebym sobie robiła, ale od niego nie wymagała, żeby on się w to mieszał Jak mu pokażę co trzeba zrobić i powiem, to zrobi, ale sam z siebie, to nie... Nie można mieć wszystkiego