Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 19:13, 14 kwi 2023

Rabata ciurkadełkowa (na której tymczasową miejscówkę ma misa) skończona. Martona ledwo z ziemi wystaje, ale przecież wiosna dopiero przyszła

Judith 19:15, 14 kwi 2023

I jeszcze sesja fotograficzna pierwszego rozwiniętego tulipana
Magara 23:14, 14 kwi 2023

Misa nieźle wygląda, ale przydałaby się obok druga, większa, co nie?
Napisałam do nich czy planują większe też robić - odpisali, że chwilowo nie bo na samą formę 60.000 zł trzeba Nie wiem czy to prawda, ale póki co trzeba się zadowalać tym co jest Moja misa jeszcze z dziurą, w domu stoi No ale u nas, wiadomo - terminy odległe do wszystkiego
Judith, ta woda w misie taka rdzawa czy to tylko efekt na zdjęciu???
P.S. Tulipanek cudny
Alija 23:27, 14 kwi 2023

Piękne tulipanki, czy to słynne na ogrodowisku EE?
Misa fajnie się prezentuje, zostaje tu, czy planujesz dla niej inne miejsce? Też mam misę, jeszcze z dziurą.
Agatorek 07:27, 15 kwi 2023

Tulipanek bardzo ładny . U mnie też jeden na początku się rozwinął, a później cała reszta.

To gdzie docelowo będzie misa, bo napisałaś, że ma tymczasową miejscówkę?
Judith 08:49, 15 kwi 2023

Magara napisał(a)
Misa nieźle wygląda, ale przydałaby się obok druga, większa, co nie?
Napisałam do nich czy planują większe też robić - odpisali, że chwilowo nie bo na samą formę 60.000 zł trzeba Nie wiem czy to prawda, ale póki co trzeba się zadowalać tym co jest Moja misa jeszcze z dziurą, w domu stoi No ale u nas, wiadomo - terminy odległe do wszystkiego
Judith, ta woda w misie taka rdzawa czy to tylko efekt na zdjęciu???
P.S. Tulipanek cudny

Daga, w misie jest jakiś tlenek żelaza wytrącony z mojej wody, która jest zażelaziona (ale leży na dnie, woda jest przejrzysta i nie jest rdzawego koloru).
Drugim źródłem rdzawej substancji jest misa, a tu przyznam - nie wiem czy to tlenek żelaza…
Kupiona misa, co wiesz, jest tak jakby maźnięta pędzlem na rdzawo. Myślałam, ze to rdza wytworzona na skutek maźnięcia jakąś substancją. ALE - i tu uwaga przy użytkowaniu misy - gdy woda pobędzie już jakiś czas w misie, ta rdzawa warstwa przy dotknięciu schodzi lekko jak masełko i pojawia się czysty srebrny kolor metalu! Potem znów brązowieje, ale przez chwile jest taka jasna plama.
Judith 08:53, 15 kwi 2023

Alicjo, Agnieszko, misę najpierw kupiłam, a potem myślałam, gdzie ją ustawię . Tu mi pasowała, a ze nie mam, póki co, pomysłu na ciurkadełko, to pobędzie tu sobie jskis czas. A potem sue zobaczy (jeśli misa przeżyje ).
mrokasia 09:12, 15 kwi 2023

No ciekawe z tą misą. Dawaj znać jak się będzie dalej sprawować.
Tulipany piękne!
Martka 09:17, 15 kwi 2023

Judith, oooo, dzieje się, misa jest, tulipany są, seslerie zielenią się, apetyczne widoki. U mnie dziś pada dla odmiany.
An_na 09:33, 15 kwi 2023

Podoba mi się ta Twoja misa