Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

olciamanolcia 18:40, 15 kwi 2023

Tulipany śliczne
u mnie za chwilkę będzie ich wybuch
EE sie zbierają, w grabowej sie zbierają i na froncie też

Misa bardzo fajna- rabata zapowiada się ciekawie- no i Psiuncio na ścieżce zdrowia czy On tez tak 'specyficznie " natrafia na te płyty ?
Judith 20:10, 15 kwi 2023

Kasya, misa będzie tylko lustrem, planuję kupić specyfik, który magicznie zmienia wodę w lustro .

Basiu, rzeczka powinna się jeszcze nieco rozszaleć, mam taką nadzieję .

Kasia maximini, te tulipany to EXOTIC EMPEROR. Po covidzie osłabienie i kaszelek zostały…

Justyna, w tym roku zapowiada się szał tulipanowy . Dużo posadziłam jesienią, a i starsze też w dużej części będą kwitły. Będzie kolorowo .
Psina przebiegając przez ogród trzyma się ścieżki i faktycznie trafia w płyty. Ale nie ma żadnych oporów przed wbieganiem na rabaty oraz ryciem w nich .
Magara 23:28, 15 kwi 2023

Judith napisał(a)

Daga, w misie jest jakiś tlenek żelaza wytrącony z mojej wody, która jest zażelaziona (ale leży na dnie, woda jest przejrzysta i nie jest rdzawego koloru).
Drugim źródłem rdzawej substancji jest misa, a tu przyznam - nie wiem czy to tlenek żelaza…
Kupiona misa, co wiesz, jest tak jakby maźnięta pędzlem na rdzawo. Myślałam, ze to rdza wytworzona na skutek maźnięcia jakąś substancją. ALE - i tu uwaga przy użytkowaniu misy - gdy woda pobędzie już jakiś czas w misie, ta rdzawa warstwa przy dotknięciu schodzi lekko jak masełko i pojawia się czysty srebrny kolor metalu! Potem znów brązowieje, ale przez chwile jest taka jasna plama.

Hmmm... Tak mi się wydawało, że za te pieniądze, to nie może być fajerwerków Niemniej jednak mam nadzieję, że te tombakowe misy jakąś ozdobą naszych ogrodów będą
Wiosna u Ciebie coraz większe kroki stawia
Agatorek 00:12, 16 kwi 2023

Basieksp napisał(a)
Śliczna ta szafirkowa rzeczka

Też mi się bardzo podoba
April 09:36, 19 kwi 2023

Judith napisał(a)
Deszczowo dzisiaj, jako się rzekło, ale jasno i bardzo pięknie ma dworze. Szczegolnie, ze jest już na czym oko zawiesić w ogrodzie

Niesamowita ta rzeczka szafirkowa Uwielbiam kolor niebieski w ogrodzie
Ja swoich mis jeszcze nie napełniłam i bardzo się mocno zastanawiam czy w ogóle je napełniać wodą... podobają mi się takie rdzawe
Ciekawe to co piszesz o reakcjach w misie.
mrokasia 10:11, 19 kwi 2023

Judith napisał(a)

Ale mi się podoba ten widoczek!

A'propos misy i specyfiku - nie boisz się, że się Kodi tej wody napije? Nie zaszkodzi mu ten specyfik???
Judith 11:39, 19 kwi 2023

April napisał(a)

Niesamowita ta rzeczka szafirkowa Uwielbiam kolor niebieski w ogrodzie
Ja swoich mis jeszcze nie napełniłam i bardzo się mocno zastanawiam czy w ogóle je napełniać wodą... podobają mi się takie rdzawe
Ciekawe to co piszesz o reakcjach w misie.

One są rdzawe, ale lepiej ich nie dotykać . Byc może u mnie jest taki problem z uwagi na jakość wody ze studni? Uzbierała mi się już beka deszczówki i jej naleję. Zobaczymy, jakie będą efekty .
Judith 11:41, 19 kwi 2023

mrokasia napisał(a)

Ale mi się podoba ten widoczek!

A'propos misy i specyfiku - nie boisz się, że się Kodi tej wody napije? Nie zaszkodzi mu ten specyfik???

A'propos widoczku to właśnie zauważyłam pięknego mniszka niemal na pierwszym planie .

Kodi to pies Justyny .
Nie pomyślałam o psie, przyznam ze wstydem, teraz poczytałam i jest to specyfik ponoć obojętny dla roślin i zwierząt. Ale i tak przemyślę zastosowanie go - on barwi wodę na czarno, co przy rdzawej misie może nie wyglądać dobrze .
Martka 12:10, 19 kwi 2023

Judith napisał(a)

W tym roku drewniane panele wreszcie dojadą do końca ogrodzenia i nie będzie widać tej ohydnej zielonej szmaty na siatce, hurra!

Uwielbiam te widoki! Drewniane panele bardzo dobrze robą ogrodowi, tworzą spójne tło, uspokajają, zasłaniają co niechciane, świetna decyzja z pociągnięciem ich dalej.
Teraz wszystko tak szybko zmienia się i rośnie wręcz na naszych oczach, iż odnoszę wrażenie, jakby hormony szczęścia uwalniały się samoistnie, bez szczególnego udziału ogrodniczek
DariaB 12:52, 19 kwi 2023

Fajna ta misa I like it Myślę o podobnej na moją ścieżkę żeby ukryć dekiel od studni, tylko mój mąż anty rdzawościom, ale jest tak zainteresowany ogrodem, że nawet nie zauważy jak kupię i postawię