Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród długi

Ogród długi

BASIA8 14:09, 05 lip 2021

Rozglądam się za seslerią jesienną, stipą, palczatą. Ceny traw przyzwoite mają
Joann 14:51, 05 lip 2021

Seslerii nie było, stipa jedynie. Ale seslerię kupowałam od Kasi z O. Mogę dać Ci namiar do niej. Wszystkie sadzonki mi się przyjęły
BASIA8 14:56, 05 lip 2021

Joann napisał(a)
Seslerii nie było, stipa jedynie. Ale seslerię kupowałam od Kasi z O. Mogę dać Ci namiar do niej. Wszystkie sadzonki mi się przyjęły
Poproszę o namiary na priwka. Bardzo chętnie kupie od Niej.
Joann 15:02, 05 lip 2021

Ok, już daję.
Agatorek 20:05, 05 lip 2021

Ja tez bym prosiła o namiar na Kasię
Agatorek 20:08, 05 lip 2021

Joann napisał(a)

Będziemy porównywać jeszcze raz jesienią, wyjaśni się wszystko

Mój klon rośnie trochę krzywo, prostować go do kijka czy pozwolić mu rosnąć krzywo? Nie wiem, co zrobić. Doradźcie.

To zależy jaki efekt chciałabyś uzyskać. Czy bardziej uporządkowany, czy nie.
Joann 00:01, 06 lip 2021

Aha, to w takim razie zostawię roztrzepńca, niech się zwija w różne strony Myślałam, że może trzeba to zrobić, by pień utrzymał to rosnące drzewko. Ale jak nie muszę, droga wolna
Joann 14:21, 06 lip 2021

W taki upał jak dziś, zastanawiam się nad jakimś "porządnym" drzewem. Potrzebuję trochę cienia. Rozważam katalpę. Lubię to swoje słoneczne podwórko, ale chciałabym dogodzić wszystkim odwiedzającym, zwłaszcza w podeszłym wieku i jak myślę o mojej babci, to miejsca dla niej odpowiedniego nie znajdę, żeby usiadła i podumała. Za gorąco dla niej. Przydałoby się drzewo i cień. Tylko przygotowana jakoś nie jest na to drzewo, bo koncepcja była inna..
BASIA8 14:32, 06 lip 2021

Moja Droga katalpa zbyt szybko cienia nie zrobi, chyba że duże drzewo posadzisz. Ja po 3 latach uzyskałam bardzo fajny cień sadząc szczepioną śliwę wiśniową Nigrę piękną dużą koronę wytworzyła - ale trzeba przyznać że Moja Mamusia wodą Ją karmiła na maksa.
LIDKA 14:50, 06 lip 2021

Joann napisał(a)
W taki upał jak dziś, zastanawiam się nad jakimś "porządnym" drzewem. Potrzebuję trochę cienia. Rozważam katalpę. Lubię to swoje słoneczne podwórko, ale chciałabym dogodzić wszystkim odwiedzającym, zwłaszcza w podeszłym wieku i jak myślę o mojej babci, to miejsca dla niej odpowiedniego nie znajdę, żeby usiadła i podumała. Za gorąco dla niej. Przydałoby się drzewo i cień. Tylko przygotowana jakoś nie jest na to drzewo, bo koncepcja była inna..

katalpa ładna jest ale
-pózno ma liście wiosną
- po pierwszym jesiennym przymrozku liśce wiszą jak takie szmaty
- czasami łapie grzybie - tak piszą w necie - moja 3 rok i na razie zdrowa

Ale i tak bym 2 raz nie kupiła katalpy.

Zobacz sobie klon crimson - mam 2 szt. Piękne są.
Lubie też platany i też mam 2 szt