Klony globosum uwielbiam i polecam :-j.
Nigry wyglądają swietnie na tle białego muru i pięknie sie zagęściły. Bedą z nich ludzie . Planujesz coś miedzy nimi?
Jeszcze do głowy mi przyszedl calkowicie przeuroczy wiąz Jacqueline Hiller. W kilku ogrodowiskowych ogrodach jest. u siebie tez mam kilka. 2 szt. prowadze na drzewka a reszte prowadze w formie krzewow. świetny do formowania. i nie kaprysi co do warunkow glebowych. rosnie i w sloncu i cieniu i piachu i dobrej zyznej ziemi. Do tego jest bardzo ozdobny. Taki ogrodowy "pewniak"
A jak szybko rośnie? masz jakieś fotki porównawcze z przekroju lat? Bo kupiłam dwa myśląc że to karłowe typu kosówka ale podobno jednak dużo większe i szybciej rośnie
Pokładam w nich duże nadzieje W nogach mam po bokach miskanty Morning Light. Testuję je tam, jak się sprawdzą, posadzę ich więcej. A w środku mam takie cztery kule, zimozielone. Nie wiem, co to jest. Może ktoś rozpozna?
Ale jakoś nie pasują mi tam. Także "dół" jest jeszcze niedopracowany, bo i coś zimozielonego też by się przydało. Wysiew naparstnic mi się nie udał, a początkowo planowałam je tam dosadzić.