Patrzę na mój avatar, a u mnie zima jeszcze. Tak mi brakowało tego śniegu, ale to już lekka przesada
Martka, dopytam jeszcze w sprawie tego klona w wątku u Jana jak radzisz. Póki co wsadziłam "gdziekolwiek", bo już listki w doniczce mi schły. Za długo się zastanawiałam i musiałam go ratować, bo nie podlewałam wystarczająco. Nie chcę już żeby służył za parasol, nie wiem, jaki będzie jego los na razie

Ale Sango Kaku to chyba nie jest.
Agatorku, Tobie można wybaczyć chwasty na rabatach, no proszę Cię. Na tak dużej przestrzeni? Agnieszko, jesteś usprawiedliwiona w każdym calu albo raczej na każdym metrze kwadratowym, na którym się znajdą!

Ogarnąć Twój ogród to nie lada wyzwanie!
Ścianka gabionowa na pewno zasłoni mi chwasty i "dziką przyrodę", bo widoków takiej "dzikiej przyrody" to ja nie chcę

A z klonami przepadłam po widokach Waszych klonów, tylko u mnie jakby sprawa się komplikuje teraz, jak go już mam, bo koncepcji na niego jakoś nie mam
ajka, też żałuję, że nie wiem, co to za odmiana. Stał przy tabliczce klony palmowe i bądź tu mądry. Ale no musiałam wziąć

Najwyżej będę przekopywać. I tak teraz posadziłam go w miejscu testowym, czyli w takim "posadzę, popatrzę i zdecyduję, czy tu pasuje"
basia3012 Basiu, dziękuję

Mam nadzieję, że jak wszystko porośnie, to osiągnę efekt zadowolenia, bo na razie, nie ukrywam, zerkam na te rabatki trochę z niepokojem, trochę z zaciekawieniem, a trochę z nadzieją, że będą takie jak na zdjęciach z O. Bo przyznam szczerze, że kupowane przez mnie roślinki w większości widywałam jedynie na fotkach
BASIA8 Witaj Basiu!

Miło mi Cię gościć u siebie

Szkółka ma faktycznie dobre ceny i to prawda, kto bywa tam często, rozpozna po zdjęciu bezbłędnie. Kto wie, może się tam kiedyś miniemy niepostrzeżenie?

Fajnie wiedzieć, że buszują tam też ogrodniczki z O.!
TAR Tarciu, po pierwszym roku będę wiedzieć na pewno. Na razie jak patrzę na te "rzędy" to widzę jedynie pole uprawne. Uroku nie ma. Ale ekspansywnych roślin czuję, że nie polubię. Jakąś kontrolę chciałabym mieć, bo jak wyjdą poza te "rzędy"? Źle to chyba będzie wyglądało. A próbowałaś chemią potraktować te ID?
LIDKA, muszę zrobić aktualne zdjęcia. Teraz malują dom, wszędzie wiaderka, styropiany, taczki i nie wiem, co jeszcze. Ale coś tam wrzucę. I Lidko! Kupiłam czarną farbę do betonu! Będę malować płot! Tylko muszą te opady minąć i biorę się

Tzn. biorę się zaraz potem, jak ułożę kamyczki. Na razie czekam aż przywiozą na skład moje zamówienie:/
Johanka77, nie widziałam tego zdjęcia Red Baronów z grackami. Przyznam, że to sąsiedztwo spodobało mi się u Polinki, chociaż też biłam się z myślaami, bo, podobnie, nie lubię koloru czerwonego. Nie mam ani jednej czerwonej części garderoby w szafie. No nie. Ale jak patrzyłam na Red Barona, na tę soczystą czerwień, to przyznałam jakąś wyjątkowość tej trawie i stwierdziłam, że muszę ją gdzieś wsadzić. Ale jak Red Baron, to dla mnie tylko w rzędzie i w grupie

Jak u Polinki