Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród długi

Ogród długi

Roocika 21:27, 31 lip 2021

My sami sobie zrobiliśmy taki nasyp betonowy, dopiero potem się okazało, że to problem
Trzymam kciuki za rozwiązanie problemów.
Buziaki
Joann 23:51, 31 lip 2021

I drugie jeżówki - Supreme Cantaloupe, jeszcze nie wsadziłam, ale podlewam. Chciałam dowieźć ziemi w poniedziałek chociaż na tę rabatę z klonami i wtedy je wsadzę.

Te chociaż mają kwiaty

A tu kwiat mojej hakone. Czy to hakone? Oto jest pytanie.
Joann 23:57, 31 lip 2021

ajka napisał(a)
Bardzo fajnie wygląda ten czarny płot, rośliny będą się ładnie odbijać, a jak byś tam zrobiła jakieś podświetlenie to już w ogóle cud miód ...

Współczuję problemów z kostką i poziomami, my znów wybudowaliśmy się bloczek za nisko i też swoje przeszliśmy, dalej tego żałujemy, ale cóż akurat tego niestety nie da się poprawić, u ciebie na pewno będzie lepiej ...

Będzie podświetlenie, ale zdecydowałam się na lampy stojące. Musze rozjaśnić tamtą część ogrodu.
Oj, ja nie wiem z kolei co mi urośnie przy takim sąsiedztwie. Czy będę mieć lepiej? To się okaże.

Zaznaczę, że już usunęłam co nieco.
Joann 00:00, 01 sie 2021

Roocika napisał(a)
My sami sobie zrobiliśmy taki nasyp betonowy, dopiero potem się okazało, że to problem
Trzymam kciuki za rozwiązanie problemów.
Buziaki

Asiu, a ja usuwałam beton zamiast pod skosem, to równałam do pionu, a potem zobaczyłam zdjęcie Judith
Agatorek 10:48, 01 sie 2021

Joann napisał(a)

Będzie podświetlenie, ale zdecydowałam się na lampy stojące. Musze rozjaśnić tamtą część ogrodu.
Oj, ja nie wiem z kolei co mi urośnie przy takim sąsiedztwie. Czy będę mieć lepiej? To się okaże.

Zaznaczę, że już usunęłam co nieco.

Dobra robota!
Byłaś stanowcza i zdecydowana?

Ps. Ładne jeżówki
Wiolka5_7 11:08, 01 sie 2021

Joann napisał(a)
I drugie jeżówki - Supreme Cantaloupe, jeszcze nie wsadziłam, ale podlewam. Chciałam dowieźć ziemi w poniedziałek chociaż na tę rabatę z klonami i wtedy je wsadzę.

Te chociaż mają kwiaty

A tu kwiat mojej hakone. Czy to hakone? Oto jest pytanie.

Ładne jeżówki...
Tak to kwiatostan hakonechloa
Joann 12:31, 02 sie 2021

Agatorek napisał(a)

Dobra robota!
Byłaś stanowcza i zdecydowana?

Ps. Ładne jeżówki

Byłam hehhe
Panowie zostawili sobie usuwanie nadmiaru betonu na koniec. No cóż, lepiej byłoby od razu to zrobić póki nie zastygł. Ich wybór.
Jeżówki jeszcze nie wsadzone i chyba poczekam z ziemią, jak skończą się prace brukarskie i wszystko hurtem podniosę. Na razie muszę wstrzymać wszelkie prace ogrodowe, żeby nie robić dwa razy.
Joann 12:33, 02 sie 2021

Wiolka5_7 napisał(a)

Ładne jeżówki...
Tak to kwiatostan hakonechloa

Jupiii Już myślałam, że hoduję chwasty na rabatkach Jesienią będzie ostateczna analiza
Joann 12:48, 02 sie 2021

Zakochałam się w dwóch roślinkach ostatnio.
Number 1:

Na wzniesieniu wygląda bardzo interesująco

I tu przy strumyczku

Muszę ją mieć u siebie. Znacie może jej nazwę?

Number 2:
Rudbekia Pierwszy raz podpatrzona u ajki

Jak dla mnie musi rosnąć w grupie, by w pełni zaprezentować swój urok.

Zdjęcia pochodzą z wycieczki do Janowca. Ta rośliny, rosnące w cieniu, też zwróciły moją uwagę. Wiecie, co to może być?

Rojodziejowa 13:28, 02 sie 2021

Podzielam miłość do bergenii (na 1 zdjeciu) a ostatnio zauroczyło mnie jej połączenie z hakone
A co do ostatniego zdjęcia, to Google Lens mówi, że to kokoryczka