Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród długi

Ogród długi

Joann 14:03, 12 sie 2021

A_gawa napisał(a)

Oczami wyobraźni widzę jak tam stawiasz wielkie donice kipiące kwieciem.
Genialnie Ci idzie! Gratulacje!

Agnieszko, jak miło, że wpadłaś:* Ale myślisz o donicach w rabatach? Umurowane już są dwie donice przy drzwiach i więcej nie planowałam. Ciekawe, co masz na myśli.
Dziękuję za pochwały, byle do przodu
Joann 14:11, 12 sie 2021

Rojodziejowa, Judith faktycznie, nie pomyślałam o tym. Nawet nie wiem, jak są mocowane trampoliny, nigdy nie przyglądałam się im. Ba, nawet byłam przeciwnikiem swego czasu. Asiu, dobrze, że wszytko się dobrze skończyło! Ja przy trójce czasami myślę, że mam dużo szczęścia, że wszystkie całe i zdrowe
Juzia 16:13, 12 sie 2021

Bez przymocowania to one potrafią przelecieć przez całą działkę i zatrzymać się dopiero na płocie... przy większej burzy i silnym wietrze.
Joann 23:15, 12 sie 2021

O żesz.. a szkoda, w miejscu, o którym myślałam, miałabym ich na oku (okno z kuchni). No, ale nie ma co. Chyba przeniosę skakanie na "tyły"

Dzis padam. Układałam kamyki przez większość dnia. Czuję ból pleców od ciągłego schylania się, wygrzebywania większych kamieni do ścianki, ciągnięcia worka za ucho, żeby wydobyć te większe na wierzch. Eh. Jutro zamawiam kolejny bigbag. Postawiłam sobie za cel ułożenie tej ściany w ciągu najbliższych dni i dziś mogę śmiało powiedzieć: połowa pracy już za mną, uff...
LIDKA 22:37, 15 sie 2021

Agatorek napisał(a)

Dwa różne miejsca.
Po prostu napisz prawdę, że się przeprowadziłaś, bo to niemożliwe zrobić tak dużo w tak krótkim czasie

Piękny ogród powstał!

Zgadzam sie z Agnieszką. Tytaniczna praca zeby to zrobic w krótkim czasie.
Zacytuje niejaką Szelągowską: TU JEST PIĘKNIE!!!
ajka 20:31, 16 sie 2021

Joann napisał(a)

Było

Jest teraz

Pierwsze zdjęcie takie smutne, robione było w pochmurny dzień.

Niesamowite jak szybko i dużo już zrobiliście. Przemiana niesamowita.

Co to za rozplenice ci już kwitną? Moje Hammelny właśnie ruszyły, a Lady U, jeszcze stoją w miejscu.

EDIT: u mnie trampolina też już fruwała, przeleciała przez całą działkę, znaleźliśmy ją w rowie za działką, niemal całą połamaną (była na trawniku przygnieciona betnowymi bloczkami). Musieliśmy kupić nową, od tego czasu trampolina jest zakotwiczona w ziemi w 3 czy 4 miejscach.
Joann 23:57, 16 sie 2021

LIDKA napisał(a)

Zgadzam sie z Agnieszką. Tytaniczna praca zeby to zrobic w krótkim czasie.
Zacytuje niejaką Szelągowską: TU JEST PIĘKNIE!!!

Lidko, dziękuję Cały czas pracujemy, urlop w tym roku spędzam z łopatą Ale w przyszłym roku sobie odbiję, mam taką nadzieję.

M muruje plot, ja układam kamyki, wykopuję i wywożę cement i piasek z nowych rabat. Na dniach zamawiamy ziemię. Potem układanie płyt... Końca nie widać, ale chcę jak najwięcej zrobić do września.
Joann 00:18, 17 sie 2021

ajka napisał(a)

Niesamowite jak szybko i dużo już zrobiliście. Przemiana niesamowita.

Co to za rozplenice ci już kwitną? Moje Hammelny właśnie ruszyły, a Lady U, jeszcze stoją w miejscu.

EDIT: u mnie trampolina też już fruwała, przeleciała przez całą działkę, znaleźliśmy ją w rowie za działką, niemal całą połamaną (była na trawniku przygnieciona betnowymi bloczkami). Musieliśmy kupić nową, od tego czasu trampolina jest zakotwiczona w ziemi w 3 czy 4 miejscach.

Chciałam zmiany, musiało być wszystko szybko. Na szczęście dużo się da zrobić własnymi rękoma
Hameln i tylko tak było napisane w szkółce. Moje kwitną już dość długo i są spore, zaskakują mnie swoim rozmiarem.
O nie! Fruwająca trampolina? Doedukowałam się wystarczająco. Tylko zmiana miejsca mi trochę nie pasi, bo wygląda na to, że musi być tam, gdzie teraz jest wybieg dla kur, a miały tam być huśtawki. Hmm. Będę kombinować zimą. Albo jak kury się przeprowadzą
Roocika 13:22, 19 sie 2021

Kurczę, a my naszej też nie przytwierdziliśmy, chociaż był taki plan... Zastanawiam się czy ja chować na zimę...
W tym tygodniu też miałam plan, żeby więcej podziałać, bo mam jeszcze urlop. Puściłam syna do żłobka Wytrzymał całe dwa dni i teraz siedzę z nim bo ma gila
Mam nadzieję, że uda Ci się zrealizować plany
Rojodziejowa 14:02, 19 sie 2021

Roocika napisał(a)
Kurczę, a my naszej też nie przytwierdziliśmy, chociaż był taki plan... Zastanawiam się czy ja chować na zimę...
W tym tygodniu też miałam plan, żeby więcej podziałać, bo mam jeszcze urlop. Puściłam syna do żłobka Wytrzymał całe dwa dni i teraz siedzę z nim bo ma gila
Mam nadzieję, że uda Ci się zrealizować plany

Chowaj... jednak niszczy się dużo szybciej nieskładana. Mieliśmy niechowaną, sąsiedzi mieli taką samą chowaną. My już musieliśmy wymienić bo dziury w macie, siatka w strzępach, a u sąsiadów w całkiem fajnym stanie