Aguś, nie, ja jednak od razu i bez walki oddaję Tobie pierwsze miejsce. Trzeba jednak mieć już osiągi, aby stawać z Tobą w szranki Białe liatry są przepiękne, ale właśnie wczoraj u Danusi mnie olśniło, że na rabacie z pokładającymi się Annabelle trzeba mi więcej fioletu, różnych odcieni fioletu. Niniejszym przemianowuję rabatę z "Annabelle" na rabatę fioletową! Dosadziłam tam właśnie floksy i liatry. Jest już Caradonna. I trochę miejsca na inne, na razie bliżej nieokreślone Prawda, że tu trzeba fioletów?
(nie patrzymy na sponiewierane Annabelle, jutro zrobię z nimi porządek)
Wiklasiu, obowiązkowo na karteczce, bo nawet jeśli wymówisz nazwę, to kto to zapamięta? Sfotografowałam Ci nawet w szkółce karteczkę, ale okazuje się, że nawet tam mogą się trafić błędy
Basiu, co posadzę na tej rabacie coś kolorowego, to zaraz przekwita, najpierw jarzmianki i rutewki orlikolistne, potem szałwie, no niechże coś wreszcie tam pokwitnie, a nie tylko Ananbelle się wylegują
Tak, tam rzeczywiście brakowało fioletu. Teraz jest lepiej.
Hmm, a widziałaś budleję tutti-frutti? Jest miniaturowa . I ma przepiękny kolor, taki ciemnoróżowofioletowy