Agatorek, kokietujesz

ogród młody, ale z mocnym zapleczem

dużo przeczytałaś, dużo doradzasz, w dodatku donice za donicami wędrują u Ciebie do ziemi

no ja tu nie widzę zieleniny.
Kasiu, podczas gdy ja te donice w bólach sadziłam, Ty rodziłaś, ale raczej bez bólu sądząc po fotce : piękne Wy

Joann, skąd ja to znam

wyobrażenia o jednym kolorze w ogrodzie

Myślałam, że mój ogród będzie głównie w bielach. Niestety, nie miałam doświadczenia z wieloma kwiatami, a jak je poznałam bliżej, to okazało się, że po kwitnieniu często są ... brązowe i to już nie wygląda tak dobrze jak przekwitłe kolorowe. Czy to szałwia, czy liatra, czy pelargonia, białe przekwitłe kwiatostany rzadko są atrakcyjne. Doszłam do wniosku, że trzeba dodać kolorków. Nudy nie ma

Ale zostawiam sobie rabaty "zielone", tylko z grabami i hakonechloa albo do tego z cisem.
Johanka, właśnie jestem na etapie poszukiwań działki i chyba to będzie coś w lesie...
Edi75, większość z nich posadziłam. 39 z 51.
Basiu, wprawdzie nie zauważyłam u Ciebie nadmiaru fioletu, ale zgadzam się, że on z bielą dobrze wygląda. Zerknij tu:
https://dogwooddays.files.wordpress.com/2016/05/img_4290.jpg?w=620
Marysiu, 30 zł za dużą sadzonkę to może nie jest wcale taka zła cena. Ja kupiłam partię w cenie 38 chyba nawet i wszystkie ładnie rosną... a te po 20 padają mi jedna po drugiej. Muszę tam kiedyś podjechać, bo szukam jakiegoś niedużego derenia... i jednego graba na wymianę, bo też niestety padł był w tym tygodniu ostatecznie. Chyba kupiłam sadzonki z pordzewiaczem.
UlaB, w tym roku w ogóle był jakiś mocny problem z hakone, ale dlaczego?...