Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Joann 00:31, 22 lip 2021

Martka napisał(a)
... jeszcze nie lubię tych rabat jakoś szczególnie, jeszcze nie wiem co mi się podoba [...]

Też tak mam. Patrzę na rabaty i sama nie wiem, czy to jest to, czy to jeszcze nie to
Moja hakonka z kolei "zdziczała" Też już nic z niej nie będzie.
Ta dynia tworzy taki warkocz jakby. Fajna jest. Warzywnik wypasiony, nie ma co! Patrzę na niego i mam ochotę zupę warzywną ugotować
Martka 06:53, 22 lip 2021

Joann, ależ hakonka nie zdziczała, tylko korzeń jest przerośnięty korzeniem innej trawy i "udaje" hakonkę, jak wyrwiesz będzie ok. To jest w szkółkach częsty przypadek, ja wciąż coś muszę wyrywać z trawek, które kupuję, bo inne lubią się "podczepić" i świetnie rosną, bo mają nawóz

Wczoraj niechcący urwałam jedną dynię, będzie zupa Dynia mnie rozśmiesza, bo żeby jedna mała siewka tak zawładnęła teren?  

Wiolka5_7 08:23, 22 lip 2021

Hakonkom ugniły korzenie... też tak kiedyś załatwiłam swoje hakonki w donicach czestym podlewaniem.... teraz podlewam dopiero jak zwiną źdźbła i rosną super....
BKosimkArt 10:17, 22 lip 2021

Pięknie już na Twoich rabatach... mam nadzieję że zakupy się uda zreklamować....
edi75 10:26, 22 lip 2021

Martka napisał(a)
Joann, ależ hakonka nie zdziczała, tylko korzeń jest przerośnięty korzeniem innej trawy i "udaje" hakonkę, jak wyrwiesz będzie ok. To jest w szkółkach częsty przypadek, ja wciąż coś muszę wyrywać z trawek, które kupuję, bo inne lubią się "podczepić" i świetnie rosną, bo mają nawóz

Wczoraj niechcący urwałam jedną dynię, będzie zupa Dynia mnie rozśmiesza, bo żeby jedna mała siewka tak zawładnęła teren?  

Dynie już tak mają....u mnie powysiewały się same
Dragonka 16:52, 22 lip 2021

Bo to jest dynia, co ma wszystkie dynie pod sobą Zupa pewnie pyszna będzie
Iwona100 18:33, 22 lip 2021

Marta każdy ogrodnik ma jakieś niepowodzenia ,a tym bardziej młoda ogrodniczka. Człowiek uczy się też na swoich błędach .
Ja po posadzeniu roślin w ziemię z kompostem albo obornikiem w danym roku już niczym nie nawożę. Zaczynam nawożenie od następnego roku.
I tak na marginesie to powiem Ci,że w tym roku nie mam weny na ogród. Oczywiście rośliny pielęgnuję i zachwycam się nimi ,ale po kilku latach zakładania go i ciężkiej pracy chce mi się wreszcie odpoczywać w nim .
MiluniaB 21:12, 22 lip 2021

Martka ta wykopana hacone jakieś słabe, ale zielone coś przebija. Chyba tak do końca nie padła. Posadź może w przechowalni i z samej ciekawości obserwuj czy odbije.

Dynia fantastyczna

A co do tego, że nic nie kupiłaś to nie kryzys tylko wchodzisz w wyższy stopień ogrodnictwa
Agatorek 21:29, 22 lip 2021

Martka napisał(a)

Aga, wychodzę z wprawy zakupowej?... ale faktycznie nic mi na razie nie jest potrzebne oprócz róż, których raczej nie znajdę teraz w szkółkach. Zachwycałam się dziś znów takimi ich kolorami:

Jak znajdziesz jakiś dobry sklep z różami, to podziel się proszę namiarem
Alija 21:41, 22 lip 2021

Martka napisał(a)
Wiklasiu, dziękuję za dobre słowo... jeszcze nie lubię tych rabat jakoś szczególnie, jeszcze nie wiem co mi się podoba, za to bez poprawek i bezwarunkowo uwielbiam warzywnik pozbyłam się dziś wprawdzie porażonych grzybem ogórków, ale dynia momentalnie i ochoczo na ich miejscu się rozpanoszyła.

Twoja dynia to potwór jakiś! Ależ Ci rośnie pięknie. Raz mi się też taka trafiła. Niestety nie w warzywniku, tylko na rabacie z różami (tam ziemia dobra), nakierowałam ją na trawnik i tak sobie rosła, bo szkoda było ją wyrwać. Była piękna, jak Twoja, lubię duże rośliny.