Gruszeczko, dziękuję za życzenia, miałam trochę przerwy od ogrodu, w tym czasie znaczna część irysków zdążyła przekwitnąć i wypuścić długie pędy, o których pisał Antracyt, już wiem, co ją mogło denerwować

Na razie dodają zieleni pustawym rabatom, ale spodziewam się, że za jakiś czas stracą zieleń i przestaną bawić

Ot, los cebulowych, szybko zachwycają i szybko przestają
Nicole21, ja też w tę stronę będę podążać, na obecną chwilę bardzo podobają mi się narcyze botaniczne Tete-a-tete i Thalia, powodują obfitość na rabacie, a teraz ruszają tulipany botaniczne, posadziłam dwie odmiany, lada moment odpalą kolory.
Aguś,
Wiaan, dzięki, robienie zdjęć lustrzanką ćwiczę od lutego, ale... mam tak długie i częste przerwy, że prędzej zapominam niż przypominam sobie, jak dobierać ustawienia

do zadowalającego automatyzmu ustawień manualnych droga daleka
Judith, informacje poszły na priv, al... przysyłał dobre sadzonki, tylko raz otrzymałam przesuszone, ale wysyłkę pakowali przed długim weekendem. Sesleria od nich przyrasta mi słabo, nie wiem jednak, czy mogę winić sadzonki, posadziłam je w późnym listopadzie, dużo wody, to nie są dobre warunki do zaklimatyzowania dla seslerii. Wszystkie żyją. Nowe nabytki zaraz wrzucę

Czasem tak się dzieje, że wir sadzenia nie pozwala już na wyciągnięcie aparatu, na nic nawet więcej oprócz prysznica i padnięcia do łóżka. Chyba, że te zdjęcia jednak jakimś cudem znajdą się w aparacie, wtedy przed snem obowiązkowo oglądamy efekty nasadzeń, niezależnie od poziomu rozładowania naszej baterii
DarioB, dzięki, klimat robi w tym przypadku obiektyw makro

mój udział w tym znacznie mniejszy
Zuzanno, Ando, obejrzałam Wasze i zastanawiam się, czy ten głęboko purpurowy kolor liści utrzymuje się tylko wiosną? To by mi BARDZO! odpowiadało

Black Beauty wg opisu producenta nie powinien za bardzo rozrastać się na szerokość, ale sprzedawca zapewnił mnie, że cięcie mu niestraszne. Przeznaczyłam mu miejsce na 3 m szerokości. Bardzo mnie ten zakup ucieszył
Asiu Rojodziejowa, jeśli tylko masz możliwość stacjonarnego zakupu, to świetnie

Trawy niebawem wskoczą na półki w ogrodniczych.
Lidko, seslerie sadź, ja po porażce z hakonechloa idę w seslerię, mam spore zapotrzebowanie na niskie, żywozielone trawy
Judith, Mrokasiu, w a... sadzonki małe, ale zdrowe, potwierdzam

z pewnością plusem jest też szeroki wybór.