Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 14:45, 20 kwi 2022

Co kwitnie? Narcyzowo i emperorowo się zrobiło, rolę irysków przejmują krokusy wielkokwiatowe.

Co jeszcze nie kwitnie? a mogłoby w sumie? Tulipa turkestanica, u Antracytka już zachwycają od dawna.

Martka 14:46, 20 kwi 2022

Jeszcze aktualne zdjęcia rabat przy domu na prośbę Aciaz, na razie nie spodziewajmy się spektakularnych widoków, bez kancików, bez traw, bez kolorów, ale mimo to prośbę spełniam Co będzie, jak eksplodują róże...???? Jest ich tu 14

A także tadammm, rabata przy oranżerii z dosadzonymi już do róż zimozielonymi. Przesadziłam też w to miejsce Derenia cousa Milky Way. Trawy i byliny czekają w donicach, niestety pogoda nie zachęca do działań na szerszą skalę.

Martka 14:46, 20 kwi 2022

Oraz kolejne tadammm, wczoraj odbyła się próba kozy, gdyż komin jest, efekt bardziej niż zadowalający. Atmosfera zrobiona w 100%, 8kW to odpowiednia moc cieplna, na jesienno-zimowe "sesje" będzie w sam raz. Już wiem, że nie należy wkładać zbyt dużo drewna. Tym sposobem w chłodny, pochmurny dzień z 12 temperatura wewnątrz skoczyła wczoraj na 24

Haniu, wirtualna relacja z odpalenia kozy zdarzyła się szybciej niż przypuszczałam

Pozdrawiam wszystkie Ogrodomaniaczki
Judith 15:37, 20 kwi 2022

Bardzo smakowicie prezentuje się ogród. Rabata przy oranżerii (nawiasem mówiąc - zgrabnie połączona z istniejącą przy ogrodzeniu) to świetny pomysł. Gdy róże zakwitną, to razem z oranżerią widok będzie szałowy . Ogólne wrażenie: elegancko (w ścisłym znaczeniu tego słowa) .
Milka 15:43, 20 kwi 2022

O rany, ale musi być fajnie z tą kozą. Wiosna cudna, widać zmiany i prace jesienne, tyle kwiecia teraz. Jak to bujnie, będzie wow
tulucy 15:48, 20 kwi 2022

Przywitać się wypada przeczytałam dokładnie początek, zimę pobieżnie rozwój niesamowity ogrodu i ogrodniczki
LIDKA 16:50, 20 kwi 2022

Marta oranżeria z kozą robi wow. Rabaty z kwiatkami wcale źle sie nie prezentuja. Dużo ich zrobiłas w 1 sezon. Podziwiam nieustannie.
antracyt 17:30, 20 kwi 2022

Normalnie nie wiem co chwalić - chyba wszystko Koza również na takie dni jak dzisiaj idealna Drzewka i krzewy zapowiadają piękne widoki, drobnica przy gruncie fajnie zdobi Moje turkiestańskie już po kwitnieniu a kosmosy Cupcake mam tak samo powyciągane... może taka ich natura, a potem wyjdą na prostą?
Agatorek 19:08, 20 kwi 2022

Martuś, u Ciebie wiosna zachwyca, dużo masz cebulowych !
Klony (i nie tylko) ładnie startują, będzie szał, pamietam, że masz spore egzemplarze.

A do posadziłaś przy oranżerii? Jakie zimozielone? Fajne te krzaczki
DariaB 19:25, 20 kwi 2022

Jejku jak u Ciebie pięknie, wszystko jest takie oszałamiające jak duża jest rabata z różami? U siebie planuję różankę pod oknem od frontu i chciałam się zorientować na jakiej powierzchni masz tyle róż.