Ewo, Twoich rozkminek chciałabym bardzo...

i bardzo proszę

Już czuję, że Hameln nie w tym miejscu, nie na tej rabacie. Jeszcze bardziej zdecydowanie usuwam z planu trzcinniki KF, też nie tu. Może jednak wprowadzić molinie lub spbrobolusa??? Ten ostatni tu mi coraz bardziej zaczyna się widzieć zamiast Hameln.
Roociko, dlatego koniecznie na tej rabacie muszą być seslerie, bo czekanie na Hameln ma swoje granice

Mnie się Hameln podobają bardzo, ale mają jeszcze jedną wadę, gdyby nie miały tych kotków... ładne, owszem, ale jakoś inne trawy typu proso, sporobolus, przemawiają do mnie bardziej pod względem kwiatostanów.
Iwona, wymyśliłam, że Hameln będą na innej rabacie, tu będą zbyt duże jednak. Pójdą na ... inną rabatę z różami, Desdemona, o tu:
Za różami będą miały dużo miejsca, tylko czy nie będą z kolei za niskie??? (uwaga, zdjęcie robocze, rabata w stanie kompostowania darni i oddarniania, ale buki i róże już siedzą).
Oraz zrobiłam zdjęcia mojego derenia Kousa, czy te pąki wyglądają na pąki kwiatowe?
Rojodziejowa, a czy masz je przed, pomiędzy czy za? Właśnie o to "później" wszystko się rozbija
Haniu, tę radę z pomniejszaniem kępki będę z chęcią stosowała na nowej miejscówce, która wczoraj w nocy zrodziła się w mojej głowie dla Hameln: rabata z Desdemoną.
Mgdusko, oj byś się wtrąciła

Wiem, że Twoje rabaty w trochę innym klimacie, ale coś tam mogłabyś dorzucić

Chcę tu klimaty trawiasto-różane. Plus drobne akcenty, może tu fiolet, ówdzie żółty a la kurkuma czy może rozbielona cytrynka. Wszystko ma statusie tworzenia

A stan "za gęsto" to ja też wolę na już, nie ma problemu z nadmiarami.
Dario, przejdźmy przez to razem