Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 12:19, 24 cze 2022

Judith, Twój jest już silny mój ma drugi rok i rozkłada się jak wachlarz
mirkaka 12:49, 24 cze 2022

Martka napisał(a)
Czerwcowa, poranna porcja róż
Leonardo da Vinci

Hej, hej, to nie jest Leonardo, to Bonica
Martka 13:11, 24 cze 2022

Mirko, wszystko możliwe, ale wydaje mi się, że chyba jednak to nie Bonica. W zeszłym roku porównywałam widok na Leonarda pod Zamkiem i wyglądał tak samo jak mój Leon. Muszę zobaczyć na żywo Bonica, jednak ona na zdjęciach przechodzi w bardzo jasny róż, a mój Leonardo nie.

Tak wyglądał Leonardo pod Zamkiem (a może nasadzili Bonicę i podali złą tabliczkę?)

Tak wygląda mój Leonardo w początkowej fazie intensywnego różu

Z czasem oczywiście ten róż łagodnieje, ale jednak nie jest rozbielony aż tak jak u róży Bonica. Dzisiejsze zdjęcie to już koniec drugiego tygodnia kwitnienia, płatki są już znacznie jaśniejsze.

To jest właśnie cała zabawa z różami, że mają tyle oblicz. Sama nie mogłam nigdy na zdjęciach w necie "trafić" koloru LEHamilton, zastanawiało mnie, skąd takie różnice, jakby inne róże, teraz dopiero widzę na krzaczkach, jak zmienna jest ta kolorystyka kwiatu z każdym dniem oraz w zależności od tego, jak długo kwitnie cały krzak, kolejne wydawane kwiaty mają jakby ciut mniej pigmentu.

Martka 13:15, 24 cze 2022

Dziewczyny, muszę, no muszę po prostu zrobić reklamę.
Jak myślicie, czego można się spodziewać zamawiając sadzonkę trawy w donicy 2-litrowej? Po trzech miesiącach dotarło zamówienie, hurra, cudownie, tonę w zachwytach. Mówię Wam, bierzcie w ciemno. Jak fajnie, gdy litr może robić za dwa litry! Bardzo ekologiczne w dodatku rozwiązanie Już widzę te łany poronicy

ryska 13:20, 24 cze 2022

Kupiłaś drogą ziemię i seslerię?
Edycja: Doczytałam, że to poronica. Nie znam tej trawki.
Ogólnie dramat
Martka 13:23, 24 cze 2022

Czarna lista jak nic Właścicielka natychmiast zgodziła się zwrócić mi połowę kasy, ale to nie jest nawet litrowa sadzonka, a co dopiero dwu) Bardzo nieetycznie.
Wiolka5_7 13:37, 24 cze 2022

Masakra...!!! Z jakiego to sklepu ?Daj namiar żeby wszyscy wiedzieli gdzie nie kupować !
Martka 13:44, 24 cze 2022

Nazwa składa się z dwóch łącznie pisanych części: pierwsza: trawy druga: ibyliny i do tego domena: eu
Wiaan 13:44, 24 cze 2022

Marta ładne widoczki zapodałaś Jakie masz odczucia w zwiazku z różą Lady Emma Hamilton?
Chciałam wyciągnąć trochę różankę w bok i myślałam o dosadzeniu Novalis i takiej właśnie brzoskwiniowej w odbiorze przynajmniej
Wiaan 13:47, 24 cze 2022

Przesyłka - bez komentarza. Boję się zakupów internetowych, ale coś tam sprawdzonego na tą chwilę mam. Co zrobić jak u mnie kiepsko z zakupem bylin, no chyba, że odkrycie Pana z hakonkami