Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

mirkaka 13:55, 25 cze 2022

Szybka jesteś, dopisałam, może takie zdjęcie że mnie zmyliło
Martka 14:35, 25 cze 2022

Mirko, mam krótkie doświadczenie z Leo i z różami w ogóle, ale z nim jest po prostu tak, że on „płowieje”, zmienia się na przestrzeni dwóch tygodni, kameleon wręcz płatki zyskują z czasem delikatnie białe obrzeże. Układ płatków też się zmienia. Tu mój tegoroczny Leon na samym początku kwitnienia, w układzie chronologicznym

Tego intensywnego różu dziś już nie widać
Gruszka_na_w... 22:07, 25 cze 2022

Ale widać cudowne penstemony.
Jesooo, kucie, żeby zamontować zmywarkę? Toż to kuchenne rewolucje. Mam nadzieję, że otrzymałaś solidną porcję braterskiego wsparcia duchowego.
Wyobrażam sobie wyraz wdzięczności w psich oczach na widok zakupionych dla nich kości.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Nowa12 23:04, 25 cze 2022

Pod opisem rośliny pisał rozmiar doniczki. Podali mi również to w wiadomości mailowej. Więc nie przypuszczałam że wyjmą roślinę z niej i tak ją wyślą. Może mi ktoś wytłumaczyć jaki to ma sens? Chcą zaoszczędzić na kosztach wysyłki? Ja tego nie kumam. Rośliny były słabo ukorzenione niestety więc wysypały się z woreczka. Poza tym dostałam je rano i przeleżały do popołudnia jak wróciłam z pracy a potem była burza i w deszczu na szybko je wsadzałam do doniczek żeby całkiem nie padły. Nie można tak zaskakiwać Klienta.
LIDKA 23:18, 25 cze 2022

Marta róże piękne.

Myślę jutro jechać ma giełdę i kuoic ze 2 szt róż.
Martka 09:02, 26 cze 2022

Haniu, hydraulik na szczęście jest bardzo ogarniętym i konkretnym człowiekiem, to wiele ułatwia Szalony to weekend, psiaki podchodzą z respektem do rabat, preferują trawnik nie odstępują mnie na krok … zapewne w nadziei na kolejne rarytasy

Aga, myślę, że sprzedawcy może chodzić o oszczędności na kosztach zakupu doniczek. I tak jak napisałam, jeśli dostałabym dobre rośliny, dobrze zabezpieczone, a wcześniej jasną informację, że będą bez doniczek - nie miałabym problemu. Przechowuję za domem sterty donic z myślą, że może znajdą kiedyś zastosowanie… szkoda mi wyrzucać ich do plastików.

Lidko, dziękuję, ciekawa jestem, jak się zakończy ta dzisiejsza akcja, dwie sztuki czy więcej? powodzenia
Martka 09:03, 26 cze 2022

Jeszcze raz poranna Lady Emma Hamilton. Bardzo ją polubiłam. Za kolor młodych listków, pędów, za radosny kwiat.
Judith 10:58, 26 cze 2022

Psiaki przyjechały w gości do cioci, to zachowują sie jak należy i dlatego omijają rabaty .
Fajowe są . Tez myślę o futrzastym towarzystwie dla mojego szkodnika .
Agatorek 11:51, 26 cze 2022

Fajne te psiaki . Bardzo grzeczne.
Magara 00:51, 27 cze 2022

Martka, u Ciebie nawet psiaki aurę wyczuwają i nie szkodzą i wiedzą jak się zachować
Jaką decyzję podjęłaś odnośnie przedmiotu na "k"?