Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 09:46, 23 cze 2022

Mgdusko, Chopin jest stworzony do wazonów Kwiat wytworny, zapach subtelny. To jest jej zaleta. Jeśli zdecyduję się na rozstanie, spróbuję Cię obdarować

Juziu, aktualny stan ogrodowy Hani Gruszki wciąż jeszcze nie dla nas

Marysiu racja! Litra biała już kiedyś była maglowana. Czy jest więc coś, co trzyma fason po przekwitnięciu? Nie daję za wygraną i szukam dalej. Gaury na ten przykład są pod tym względem bardzo w porządku, ale już je mam na innej rabacie i chyba nie chcę więcej. Może zamiar bieli zieleń po prostu? Liści peonii? Bo kwiaty nie zabawiają zbyt długo, to wiemy. Może anemony jesienne? Mają ładne listki? Dumam niespiesznie. Za to hakonki dają czadu, prawda?

Łucjo, sypiesz pomysłami jak z rękawa Dyskusja u Asi mi umknęła, dzięki. Dzwonki kremowe na tyły, o! wydają się ciekawym pomysłem, tylko jak w praniu? Brzoskwiniolistny też ładnie wygląda na zdjęciach, nie mam z dzwonkami żadnego doświadczenia. Białe ostrogowce mi nie wzeszły Nie znam żadnej z róż, o których piszesz co może uspokoi Magarę 

Mgdusko, czyli plany pomarańczowo-różane szeroko zakrojone będę śledzić relacje, bo jestem ciekawa połączeń. Do moich LEH właśnie dosadziłam bodziszka Espresso. Może przeżyje zmianę miejscówki.

Magaro, ale zaraz że ogarniamy Przecież tego jest jakieś 30 tysięcy nazw Dlatego: otwierasz jedno okienko z Ogro, równolegle drugie z wyszukiwarką i uzupełniasz brakujące elementy w dowolnym okienku Ile róż jesteśmy realnie mieć w ogrodzie i "coś" o nich powiedzieć, mówmy o statystycznej Ogrodowiczce, nie o pasjonatkach róż czy posiadaczkach hektarów, parków lub ogrodów pokazowych Więc spokojnie, trzy to już kolekcja Niektóre nazwy są nie do zapamiętania Pamięć ratuje lektura wątków różanych, można się otrzaskać z lekka
Martka 09:52, 23 cze 2022

Do znudzenia, trudno. Róże odcinek sto pierwszy

Martka 09:52, 23 cze 2022

Martka 09:57, 23 cze 2022

A Jude de Obscure niedługo …
Martka 09:57, 23 cze 2022

Byliny i jednoroczne - też nie próżnują.

Chaber, który miał być purpurowy - dostosował się do reszty towarzystwa.

Krwawnik Coronation Gold - sprawdziłam nazwę i jakoś od razu zyskał w moich oczach

Hortensje Annabelle gotowe na wszystko.

Czwartek w ogrodzie nabiera rumieńców, za moment weekend

Martka 10:07, 23 cze 2022

Biedronki ratują jabłonkę Tina, u Was też jakiś nowy rzut biedronek?
antracyt 10:25, 23 cze 2022

No i pięknie jest z tymi różami
Ja właśnie znalazłam miejsce dla jeszcze jednej na różance Już chyba nawet wybrałam odmianę, a wybór mnie samą zaskoczył
Gruszka_na_w... 10:29, 23 cze 2022

Wszystkie polskie biedronki chyba wylądowały u Ciebie. Jedna jest u Magary skuszona słodkościami.
Nie mogę się napatrzeć na te Twoje penstemony. Piękne są.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magleska 10:37, 23 cze 2022

Fotkami możesz zanudzać codziennie ja jako rekonwalescent mam sporo czasu i sobie umilam nic nie robienie oglądaniem cudnych fotek

róże dają niesamowity popis

przyszły moje Lady Emma Hammilton, Lady of Shalot ,Capri i Munsted Wood -nie focę ,bo bez kwiatów ,ale kilka pączków jest ,więc rokują dobrze

wieczorem pocykam fotki moich innych pomarańczek -światło wtedy lepsze do zdjęć
no i teraz za gorąco
Roocika 10:39, 23 cze 2022

Martka napisał(a)

Hortensje Annabelle gotowe na wszystko.

Czwartek w ogrodzie nabiera rumieńców, za moment weekend

Róże piękne ale Anabelki... ale będzie pokaz