Haniu, cukinia przepyszna....... Głęboko rozważam powiększenie warzywnika w miejscu rabaty "dzikiej" za domem, jest tam dużo słońca... takie to myśli mam obserwując, co się dzieje, że własne warzywa mogą znaczyć coraz więcej. Przepis na koktajl gwarantuje energię i witaminy

syropu z mniszka nie powtórzę, ale pozostałe składniki zmiksuję, bo czuję, że w najbliższych dniach koktajle będą idealnym typem pokarmu

Koniecznie zrelacjonuj proszę, jak smakuje pesto z jarmużu - jestem miłośniczką pesto, a tego smaku jeszcze nie znałam. Jak Twoja bazylia, Haniu? Moja - wstyd, ale przyznam się (tu emotka małpki z łapkami na oczkach), że nadal siedzi w paletce... więc karłowata. Jude... mnie też olśniła, dziś z samego rana pobiegłam z aparatem, zaraz po przebudzeniu i nałożeniu soczewek

Psiaki brata urocze, schroniskowe są tak rozczulająco wdzięczne, jego rodzina ma bzika na punkcie psów i godzinami mogliby opowiadać...
Aneto, pstrokate listki nie są moim typem, ale kształt listków judaszowca tak

W tym roku mało mam czasu na objazdy szkółek, ale jeśli już, zazwyczaj wychodzę z niczym, większe zakupy zdarzyły mi się dwa razy plus dwa internetowe zamówienia traw. Wymagania moje rosną, ceny też rosną...

i taki skutek
Łucjo, właśnie napisałam Hani o bazylii w multiplacie, to samo mogę powiedzieć o jej sąsiadce mięcie

Nie zdążyłam wysadzić... i znów ta sama emotka małpki z rączkami skrywającymi oczka)

Bardzo fajny pomysł, po to wysiewałam, by teraz nabyć sklepową... no jak to skomentować? ....
Magaro, cukinia jest niezwykła, tak myślę, że warto jednak posadzić. Mam w sumie 7 krzaczków, wystarczy na całe lato

Ubezpieczenie chrustu - zrobiłaś mi dzień, to czarny humor, ale taki też dobry, czasem najlepszy. Spodziewam się, że kradzież drewna z lasów (zawsze była) przybierze na sile. Oby mary senne ulotniły się - bo kiedy Ty w takim razie śpisz??? Rabaty zagospodarowane "jakoś" haha, no nie przesadzajmy

Myślę, że forumowa wymiana roślin też zyska nowy wymiar wobec cen w centrach. O ile będzie nas stać na koszty przesyłki...... słyszę, że w tej branży także szykuje się rewolucja, kurierzy nie chcą pracować przy tych cenach paliw i działalności. Ale dziś lecę z tym czarnowidztwem. Wrzucę zaraz kilka fotek na osłodę i zmianę nastrojów.